Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Leiders over veranderen

De veranderagenda van 10 topmanagers en 10 topadviseurs

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789013097122
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat staat er bovenaan de veranderagenda van Nederlandse topmanagers en hoe geven ze daaraan sturing? Wat zijn de topics en trends op het gebied van verandermanagement? Hoe ontwikkelt de discipline veranderkunde zichzelf? Welke best practices en bottlenecks leert de weerbarstige praktijk? Waar ontmoeten hands-on leaders en thought leadership elkaar?

Interviews met de meest gezaghebbende topmanagers en organisatieprofessionals van Nederland geven antwoord op deze vragen en dienen tegelijkertijd als inspiratiebron voor de grootste leiderschapsuitdaging voor 2012: Change!

Specificaties

ISBN13:9789013097122
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:151
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2012
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
1
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Marike van Zanten: ‘De manager en zijn agenda zijn belangrijkste veranderinstrument’
Erik de Vries 9 mei 2012 Financieel-economisch journalist Marike van Zanten sprak met tien topmanagers over veranderen, om de praktijkkant van de Nederlandse veranderagenda luister bij te zetten. Volgens Van Zanten wilden ‘alle betrokkenen bij dit project dat het boek een afspiegeling zou worden van de theorie én de praktijk van verandermanagement’. Ze sprak dus met tien topmanagers over hun veranderagenda en de wijze waarop ze die ten uitvoer brengen. ‘Het leek ons interessant om te zien wat de aanpak van leiders is en waar ze tegenaan lopen.’
interview
Valentin Bejan: ‘Verandermanagement is in Nederland opvallend volwassen’
Erik de Vries 20 april 2012 Onder leiding van de bekende veranderstrateeg Leon de Caluwé deed Valentin Bejan onderzoek naar de veranderagenda van tien invloedrijke Nederlandse consultants.

Over Valentin Bejan

Valentin Bejan is zelfstandig onderzoeker en consultant. Eerder deed hij strategieprojecten gefinancierd door de Europese Unie. Aan de Vrije Universiteit Amsterdam haalde hij zijn masters in Business Administratio met als specialisatie Management Consulting. Hij haalde zijn bachelor economie aan de Academie voor Economische Studies in Boekarest, Roemenië.

Andere boeken door Valentin Bejan

Over Léon de Caluwé

Léon de Caluwé was sociaal psycholoog. Hij werkte als trainer en adviseur van onderwijsmanagers bij het Katholiek Pedagogisch Centrum. Daarna was hij lid van de Adviesraad Voortgezet Onderwijs, een niet-ambtelijk adviesorgaan dat de minister van Onderwijs adviseert over beleidsonderwerpen. Daarnaast werkte hij als expert regelmatig voor de OECD en voor de Raad van Europa. Na een korte periode bij de SIOO kwam hij in 1988 n bij Twynstra Gudde. Hij heeft gewerkt in de adviesgroepen overheid, opleidingen, innovatiemanagement en human talent. Na 1995 was hij lid van de groep O3 (onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning) die als denktank functioneert voor het hele bureau. Hij was senior partner en voorzitter van het vakcomité dat de R&D functie vervult binnen het bureau. Hij heeft honderden adviesopdrachten gedaan in alle denkbare sectoren. De rode draad daarin zijn vraagstukken waarbij de factor mens en verandering kernbegrippen zijn. Hij promoveerde op de opzet en effecten van grootschalige cultuurinterventie. 'Veranderen moet je leren' (1997) ontving de publieksprijs als boek van het jaar van de OOA in 1998. Sinds het voorjaar van 2000 is hij hoogleraar Advieskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij tevens het Centre for Research in Consultancy (CRC) leidt. Hij was docent in vele managementleergangen en opleidingen voor adviseurs en lid van de redactie van M&O. Léon de Caluwé overleed in juni 2019.

Andere boeken door Léon de Caluwé

Over Marike van Zanten

Marike van Zanten (1961) is financieel-economisch journalist. Ze publiceerde de afgelopen jaren onder meer in Communicatie, ELAN, Het Financieele Dagblad, Intermediair, Management Scope en Slow Management over corporate governance, management, strategie & leiderschap en gender diversity. Zo is ze samen met Jos van Hezewijk verantwoordelijk voor de 'Top 50 machtigste vrouwen' in het blad Management Scope. Ook is ze redacteur van het e-zine Governance Update. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, die ze in 1988 cum laude afrondde, was ze een jaar lang werkzaam bij Sijthoff Pers. Vervolgens was ze van 1991 tot en met 2002 verbonden aan ELAN, magazine voor directeuren en commissarissen, voor ze zich in 2003 zelfstandig vestigde.

Andere boeken door Marike van Zanten

Inhoudsopgave

Ten geleide
Voorwoord door Ben Tiggelaar

Deel 1: De veranderagenda van 10 topadviseurs

Onderzoek naar de toekomst van verandermanagement
Uitgevoerd door Valentin Bejan, MSc, onder supervisie van prof. dr. Léon de Caluwé
Gebaseerd op interviews met:
- dr. Adriaan Bekman
- prof. dr. Jaap Boonstra
- prof. dr. Leon de Caluwe
- prof. dr. Theo Camps
- prof. dr. Jac Geurts
- prof. dr. Steven ten Have
- dr. Paul Kloosterboer
- prof. dr. Miel Otto
- prof. dr. Hans Strikwerda
- dr. Hans Vermaak

Deel 2: De veranderagenda van 10 topmanagers

Introductie
Interviews door Marike van Zanten met:
- Bart Berden (St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg)
- Jeroen de Haas (Eneco)
- Steven ten Have (Ajax)
- Timo Huges (Flora Holland)
- Dertje Meijer (Haven Amsterdam)
- Maarten Ruys (Gemeente Groningen)
- Wim Schreuders (nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit)
- Ingrid Thijssen (NS Reizigers)
- Peter van Uhm (Defensie)
- Ben Verwaayen (Alcatel-Lucent)

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiders over veranderen