Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bedrijfseconomie voor beginners uitwerkingen

Paperback Nederlands 2012 9789013101768
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze uitgave bevat de uitwerkingen van de eindopdrachten van het boek 'Bedrijfseconomie voor beginners'.

Deze leergang bedrijfseconomie heeft een andere insteek dan andere leerboeken. In dit boek wordt niets bekend verondersteld. Elke vakterm die wordt gebruikt, wordt eerst uitgelegd. In eenvoudige, begrijpelijke taal. 'Bedrijfseconomie voor beginners' is daarom geschikt voor mensen die voor het eerst met bedrijfseconomie kennismaken. Maar dankzij de overzichtelijke opzet is het ook geschikt voor mensen die even willen nakijken hoe iets nu ook alweer zat.

De gebruikte voorbeelden zijn allemaal ontleend aan de praktijk. We volgen een startende ondernemer gedurende zijn eerste boekjaar. We maken kennis met begrippen als investeringsbegroting, financieringsplan, openingsbalans, ontwerp-resultatenrekening, ontwerp-liquiditeitsbegroting en eindbalans. Later in het boek kijken we waar de gevorderde ondernemer zich mee bezighoudt: kostprijsberekeningen, budgettering, verschillenanalyse, winstbepaling en investeringsbeslissingen.

Ook de oefeningen die in elk hoofdstuk opduiken, zijn zo uit de dagelijkse praktijk van het ondernemen gehaald. We maken kennis met ondernemers die alcoholvrije wijn, bloemstukjes of Braziliaanse parfums op de markt willen brengen, met een ondernemer die moet kiezen tussen drie machines, een ondernemer die moet bepalen hoeveel voorraad hij moet aanhouden en een ondernemer die moet kiezen tussen uitkering van dividend of uitgifte van extra aandelen. Kortom, bedrijfseconomie is niet iets van de studeerkamer, het is een echt praktijkvak.

Specificaties

ISBN13:9789013101768
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:29
Druk:1
Verschijningsdatum:26-4-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfseconomie voor beginners uitwerkingen