Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Samen slimmer

Hoe de 'wisdom of crowds' onze samenleving zal veranderen

Gebonden Nederlands 2014 9789013118759
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De eerste druk van 'Samen slimmer' was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2013.

Nooit eerder was het verzamelen en delen van informatie zo eenvoudig en zo vanzelfsprekend als nu. Internet, ooit begonnen als een wereldwijd netwerk van computers, groeide uit tot een wereldwijd web van mensen. Hun kennis, talenten, ideeën, en creativiteit vormen samen een 'wisdom of crowds', waarmee we de kwaliteit van ons leven kunnen verhogen, maatschappelijke vraagstukken aanpakken en producten en diensten verbeteren.

Maar dezelfde digitale gereedschappen kunnen ook worden gebruikt om groepen mensen te manipuleren. En wat gebeurt er als data die mensen samen genereren in verkeerde handen vallen? Hoe duurzaam zijn organisatievormen die gebaseerd zijn op 'wisdom of crowds'-principes? Interessante vragen die in dit boek-resultaat van een twee jaar durende toekomstverkenning worden belicht.

De technologische ontwikkelingen gaan door: 3D-printing, Big Data, sensoren en kunstmatige intelligentie een snelle opmars. 'Samen slimmer' bespreekt de belangrijkste technologische ontwikkelen van de komende decennia en laat in aansprekende toekomstbeelden de impact ervan zien. U ontdekt hoe zorg, onderwijs, innovatie en democratie blijvend van karakter zullen veranderen door nieuwe organisatievormen gebaseerd op crowdsourcing, co-creatie en zelforganisatie. Tot slot worden er vijf uitgangspunten gepresenteerd waarmee u zicht kunt voorbereiden op de toekomst

Specificaties

ISBN13:9789013118759
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:228
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:7-5-2014
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Maurits Kreijvelds bouwstenen voor onze wereld
Linda Huijsmans 2 mei 2013 Dankzij het wereldwijde web is samenwerken en kennis uitwisselen nog nooit zo makkelijk geweest. Wat voor invloed heeft dat op onze toekomst? Futuroloog Maurits Kreijveld schetst in het voor het Managementboek van het Jaar 2013 genomineerde ‘Samen Slimmer’ een aantal mogelijke scenario’s waarin deze ‘wisdom of crowds’ gebruikt worden om ons leven gezonder, democratischer en veiliger te maken. De technologie maakt alles mogelijk, maar de vraag is hoe ver we zelf willen gaan. ‘We herijken niet de techniek, maar onze houding tegenover de mogelijkheden ervan.’

Over Maurits Kreijveld

Maurits Kreijveld is als futuroloog gefascineerd door nieuwe technologische ontwikkelingen en hun impact op bedrijven, overheden, politiek en samenleving. Zijn hoofdonderwerpen zijn: innovatie, sociale media, nieuwe technologie en cocreatie. Hij is auteur van 'Samen Slimmer' (2012) over de maatschappelijke implicaties van de "wisdom of crowds" en 'Veel gekwetter, weinig wol' (2011) over het gebruik van sociale media door overheden, politici en burgers. Maurits was als senior onderzoeker bij het Rathenau Instituut projectleider van het project ‘Platformen voor Innovatie’ en hoofdredacteur en auteur van 'De kracht van platformen'.

Andere boeken door Maurits Kreijveld

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Een nieuw tijdperk van intelligentie
2. Trends en ontwikkelingen
3. Gezonder door collectieve intelligentie
4. Samen sneller innoveren
5. Slimmer samenleven en beslissen
6. Bouwstenen voor de toekomst

Bronnen
Dankwoord
Over Maurits Kreijveld / Stichting Toekomstbeeld der Techniek
Overzicht van gastbijdragen
Samenstelling bestuur STT

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Samen slimmer