Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Kleine Gids Hechting en Trauma

Moeilijke zaken makkelijk uitgelegd

Paperback Nederlands 2016 9789013133035
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze Kleine Gids geeft uitleg over de begrippen hechting en trauma en gaat in op de aanpak van problemen op dit gebied. Achtereenvolgens komen de diagnostiek, de aanpak in het dagelijks leven, de aanpak op school en de inzet van extra hulp aan bod. De informatie is een bundeling van wetenschappelijke kennis, professionele vaardigheden en praktijkervaring.

Een kind dat opgroeit in een onveilige situatie of ingrijpende gebeurtenissen meemaakt, kijkt op een andere manier naar de wereld. Gevoelens van angst, stress en negatieve verwachtingen over zichzelf en anderen domineren. Daarnaast bepalen ze de omgang met volwassenen en leeftijdgenoten. Dit is de kern van problemen op het gebied van gehechtheid en trauma.

Deze problemen worden beschreven in de 'Kleine Gids Hechting en Trauma'. Met aandacht voor wat bewezen werkzaam is, biedt deze Kleine Gids u handvatten om aan herstel te werken en deze kinderen een positief perspectief te bieden. De hoofdstukken zijn voorzien van talloze praktijkvoorbeelden vanuit jeugdzorgaanbieder Juzt.

De 'Kleine Gids Hechting en Trauma' toont u een realistisch, toegankelijk en hoopvol beeld van het werken met deze kinderen en hun gezinnen.

Specificaties

ISBN13:9789013133035
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2016
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Kleine Gids Hechting en Trauma