Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 62% korting

Onderhandelen

De kunst van schakelen en verbinden

Ingenaaid Nederlands 2000 9789014063010
Verkooppositie 507585 dagen in de top 100
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
25,75
9,95
VOORDEEL - 62% korting

Samenvatting

Iedereen onderhandelt. Vanaf het kind dat meer zakgeld wil tot aan de beroepsonderhandelaar wiens dagelijks werk het is. En iedereen zal dat op zijn eigen wijze doen, afhankelijk van de persoon en van de omstandigheden. De een ziet het als een gevecht tussen tegenstanders over conflicterende belangen, de ander als een nuchtere deal tussen handelspartners, een derde als een samenwerkingsverband om in een gedeelde zoektocht samen iets te ontwikkelen.
Dit boek benadrukt dat de beste resultaten bij onderhandelingen worden bereikt door degene die het vermogen bezit om op verschillende manieren tegen onderhandelen aan te kijken - dus flexibel kan schakelen tussen gevecht, deal en samenwerking - en die erin slaagt (ogenschijnlijk conflicterende) belangen en mensen met elkaar te verbinden.
Dit concept van schakelen en verbinden blijkt keer op keer de belangrijkste succesfactor te zijn voor een effectieve onderhandeling. Uitvoering ervan vereist twee kwaliteiten: een strategische blik en een open wijze van communiceren. Hoe dat in de praktijk werkt, wordt in dit boek in twee afzonderlijke delen uiteengezet. Het eerste deel richt zich op de strategie: hoe kun je onderwerpen en belangen zo met elkaar verbinden dat er nieuwe inzichten ontstaan? De communicatie komt in het tweede deel aan de orde; met name wordt daar ingegaan op het schakelen tussen inhoud en proces en op de 'kracht van het verbindend communiceren'. Tevens leert u zich wapenen tegen veelgebruikte onderhandelingstrucs.
'Onderhandelen' presenteert niet alleen een nieuwe visie, het is ook een praktisch boek. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een stappenplan om u te helpen bij uiteenlopende zaken als het in kaart brengen van het totale krachtenveld en het leren omgaan met lastige onderhandelingspartners. Een aanpak die niet alleen bruikbaar is voor de professionele onderhandelaar, maar voor iedereen die ervaart dat het in zijn dagelijks leven vaak op onderhandelen aankomt.

Specificaties

ISBN13:9789014063010
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:96

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1 - Onderhandelen als strategisch proces

1. Het onderhandelingsproces
2. Strategisch onderhandelen
3. Het verbinden van belangen

Deel 2 - Onderhandelen als communicatieproces

4. Interactieniveaus bij onderhandelingen
5. Verbindend communiceren
6. Reageren op onderhandelingstrucs en lastige onderhandelaars

Bijlagen

1. Overzicht van machtsmiddelen
2. Checklist strategisch onderhandelen
3. Checklist tactisch en tactvol onderhandelen
4. De ongeschreven regels van het spel
5. Literatuurverwijzingen en leestips

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onderhandelen