Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kinderen en internet (1e druk 2007)

Paperback Nederlands 2007 9789020966367
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Onze kinderen surfen, sms'en, chatten en bellen. De computer, het internet en de gsm zijn niet meer weg te denken uit hun leven. Het internet en hun mobiele telefoon zijn een poort op de wereld en een 'natuurlijk' verlengstuk geworden van wat ze met vrienden, op school, in de sportclub of soms met compleet onbekenden doen. Deze nieuwe technologieën openen nieuwe perspectieven, maar kunnen ook gevaren inhouden.

Mag je zomaar foto's van vrienden op internet zetten? Waar halen onze kinderen die muziek toch vandaan? Is het allemaal wel legaal? Hoe gaan we om met chatten en pesten via msn of sms? Welke goede websites zijn er voor onze kinderen? Hoe kan internet kinderen en jongeren helpen bij hun schoolwerk? Waar is het internet zinvol voor hun hobby's en andere ontspanning? Het is maar een kleine greep uit de vele vragen die we ons als ouder, leerkracht en opvoeder stellen.

Om kinderen de boeiende kanten van het internet te leren kennen en hen bewust te maken voor de 'duistere' kant ervan, heb je als opvoeder best zélf een greep op de complexiteit van het internet. Dit boek legt helder en bevattelijk uit wat onze kinderen en jongeren op internet doen, en het geeft tal van suggesties, ideeën en tips om de nieuwe mogelijkheden van internet optimaal te gebruiken en de valkuilen te ontwijken.

Specificaties

ISBN13:9789020966367
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:228
Uitgever:TerraLannoo
Druk:1
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Wat doen kinderen en jongeren met computers en internet?
2. waarom is internet zo belangrijk?
3. Internet en leren en studeren
4. Basisrichtlijnen voor een internetopvoeding

Tot slot
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kinderen en internet (1e druk 2007)