Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Europa: naar een nieuwe horizon

Een nieuwe cultuur voor ons economisch denken

Paperback Nederlands 2021 9789021412771
Nog niet verschenen, verwacht op 31‑10‑2024
22,50

Samenvatting

Europa heeft nieuwe verhalen nodig. Verhalen die de burgers inspireren om met vertrouwen naar elkaar te kijken en met elkaar te verbinden. De vrede en onderlinge verdraagzaamheid die we de afgelopen decennia als zo vanzelfsprekend hebben beschouwd, worden bedreigd door nieuwe twijfel over onze identiteit en angst voor de wereld om ons heen.

De leidende verhalen van de twintigste eeuw inspireren niet langer. De huidige bestuurlijke kaste blijkt bovendien niet in staat de koers te verzetten. Er zijn visionaire voortrekkers nodig die oude idealen en bestuursvormen durven los te laten.

Victor Broers bouwt sinds een aantal jaar aan een groot internationaal netwerk van zulke denkers; mensen als Ivan Krastev, James Kirchick, Luuk van Middelaar, Warja Tolstoj, Frans Timmermans, Thomas Piketty en Ulrike Guerot. Op basis van gesprekken met hen geeft hij een blauwdruk voor het nieuwe Europa, dat met de Europese verkiezingen van 2019 dichterbij is dan ooit.

Specificaties

ISBN13:9789021412771
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Volt
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2025
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Over Victor Broers

Victor Broers (1983) werkte als jurist en adviseur bij het ministerie van Financiën. Tegenwoordig is hij start-upconsultant en ondernemer. Broers publiceerde eerder 'Europa in het rood', over de gevolgen van de economische crisis voor Europa. Foto: Rijntje Slooten.

Andere boeken door Victor Broers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Europa: naar een nieuwe horizon