Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

De macht van Google

Werkt Google voor jou of werk jij voor Google

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789021550176
Verkooppositie 4916
Direct te downloaden

Samenvatting

Even duizelingwekkend als fascinerend is de groei van Google als poort naar informatie en amusement. 'Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder Google', is een veelgehoorde uitspraak. Er ligt een blind vertrouwen aan ten grondslag, maar weten we ook wat Google met ons gebruik van het net doet? De zoekresultaten worden steeds persoonlijker en met informatie over ons surfgedrag worden zogenaamd 'gratis' diensten betaald. We zijn producent geworden voor Google en Google wil onze persoonlijke adviseur worden. Waar gaat dat heen?
Dit boek analyseert de voordelen en risico's van de toenemende macht van de onderneming. Het is geen aanklacht, maar een kritische analyse op basis van feiten.

Specificaties

ISBN13:9789021550176
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:238
Druk:1
Verschijningsdatum:31-7-2012

Expertrecensies (1)

Sonja van Vuren | 14 februari 2011
Het boek 'De macht van Google' van Peter Olsthoorn heeft een intrigerende ondertitel: 'Werkt Google voor jou of werk jij voor Google?' Het is inderdaad maar net hoe je het bekijkt. Het algoritme van zoekmachine Google is ijzersterk geworden door het massale gebruik.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Peter Olsthoorn: ‘Kijk eens goed wat Google met je doet’
Hans van der Klis 17 december 2010 Ondanks de enorme invloed van Google verscheen er in Nederland nog nooit een grondige analyse. Dus schreef internetjournalist Peter Olsthoorn De macht van Google. In een goed onderbouwd betoog prijst hij Google voor de terughoudende manier waarop het met alle mogelijke data omgaat, en wijst hij tegelijkertijd op de gevaren die de dominante positie van de zoekmachine met zich meebrengt.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Peter Olsthoorn

Peter Olsthoorn was in 1995 één van de eerste Europese internetjournalisten voor onder meer Planet Internet, stichtte Netkwesties.nl en Leugens.nl. Eerder schreef hij Internet en Intranet (1997) en het breed geprezen 'De macht van Google' (2010).

Andere boeken door Peter Olsthoorn

Inhoudsopgave

Inleiding - Prettig zelfbedrog

1. De fundamenten van Google
2. Naar het grote geld
3. Ongeëvenaarde expansie
4. Marktstrijd
5. Google als God
6. Bommen en mijnen
7. Google remmen
8. Ondertussen in Nederland
9. Slotakkoord

Literatuur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De macht van Google