Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcasting

Wat is het? Hoe werkt het? Hoe doe ik het?

Paperback Nederlands 2006 9789022992388
Verkooppositie 3285
Niet leverbaar.
14,95

Samenvatting

Podcasting een samentrekking van iPod - de draagbare mp3-speler van Apple - en broadcasting (Engels voor uitzenden), is het verspreiden van audiobestanden met discussies, radioshows of muziekprogramma's op internet. Podcasts zijn, anders dan de term doet vermoeden, op elke (draagbare) mediaspeler te gebruiken. Door je te abonneren op podcasts, worden dagelijks of wekelijkse uitzendingen van je favoriete programma automatisch van internet gehaald en op je mediaspeler geplaatst. Zo bepaal jij waar je de uitzendingen beluistert: thuis, in de auto of in de trein.

Tegenwoordig kun je met eenvoudige middelen content produceren en verspreiden. Als je weet waar je ze kunt vonden en hoe je ze moet gebruiken. Dit boek zet het fenomeen podcasting op een heldere wijze uiteen aan de hand van drie vragen: wat is het, hoe werkt het en hoe doe ik het? Met verschillende cases als voorbeeld leer je zelf podcasts te creëren, publiceren en aan de rest van de wereld bekend te maken. Ingewikkeld klinkende zaken al 'RSS met enclosures' worden helder uitgelegd. Ook e nieuwste ontwikkeling, podcasting- podcasts met videobestanden - komt ruimschoots aan bod. Met dit boek en de bijgeleverde software kun je meteen aan de slag om je eigen podcasts te maken.

Specificaties

ISBN13:9789022992388
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:158
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sietse Kuipers

Sietse Kuipers is universitair geschoold onderwijskundige. In de loop der jaren heeft hij een schat aan ervaring en kennis opgebouwd over hoe kinderen leren. Als freelance onderwijskundige houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van de inhoud en didactiek van educatieve boeken en software. Uitgaven van zijn hand zijn o.a. de reeksen ‘De mulitmediale basisschool’, ‘De leerlijn’, ‘Toetstrainers’ en ‘SLIM oefenen’. Hij was tevens nauw betrokken bij de ontwikkeling van ondersteunende software bij de rekenmethode ‘Wereld in getallen’ versie 3 en 4.

Andere boeken door Sietse Kuipers

Inhoudsopgave

1. Wat is het?
- Wat zijn podcasts?
- Ontstaansgeschiedenis
- Hebben podcasts bestaansrecht?
- Soorten podcasts
- Speciale categorieën
- Onafhankelijke van internet
- Podcasts in de praktijk
- KXradio
- Podcasting met Juice Receiver (voorheen iPodder Lemon)
- MP3
- RSS

2. In het diepe
- Zoeken
- Podcasting-het betere werk
- Studeren
- Godcast, ofwel SQPN
- Conclusie

3. Under construction
- Audacity
- De voorbereiding
- Afspelen en editen
- Extra's
- Opnemen
- Publiceren

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Podcasting