Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Focus op fusie in de non-profit sector

De chronische onderschatting van het fusieproces

Ingenaaid Nederlands 2004 9789023240297
Niet leverbaar.

Samenvatting

Fusies zijn aan de orde van de dag en even vanzelfsprekend als oprichting, afsplitsing, groei, reorganisatie en opheffing van organisaties. Fusies bieden kansen op meerwaarde die doorgaans op eigen kracht onbereikbaar zijn. Dit geldt voor het bedrijfsleven maar evenzeer voor de overheid en de non-profitsector.

In de praktijk blijkt het merendeel van de fusies niet aan de verwachtingen te voldoen of is een regelrechte mislukking. Dat is jammer van alle tijd, geld en energie, vooral als het gaat om problemen die vermijdbaar zijn.

Het proces van een fusie bepaalt het succes. 'Focus op fusie' biedt een procesgerichte aanpak die uitgaat van vijf kernelementen. Het geeft niet alleen inzicht in het verloop van fusieprocessen, maar ook handvatten om knelpunten op te lossen of te voorkomen. De focus ligt hierbij op non-profitorganisaties, maar de aanpak is eveneens toepasbaar op het bedrijfsleven.

'Focus op fusie is' van belang voor iedereen die met fusies te maken heeft, maar vooral voor degenen die mee vorm en inhoud geven aan fusies.

Specificaties

ISBN13:9789023240297
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:117
Druk:1
Verschijningsdatum:27-4-2004
Hoofdrubriek:Non-profit

Expertrecensies (1)

Focus op fusie in de non-profit sector
Julian Breed | 11 oktober 2004
Meer dan de helft van alle fusies wordt als mislukt beschouwd en een derde van alle gefuseerde organisaties vindt dat de fusie uiteindelijk geen verschil heeft uitgemaakt. Uiteindelijk geldt dus slechts voor 1 op de 6 organisaties dat de fusie daadwerkelijk meerwaarde heeft opgeleverd. Een verkwisting van veel energie, zo lijkt het, en vooral een doembeeld voor managers en bestuurders die op het punt staan een fusieavontuur aan te gaan. Maar kan dit voorkomen worden?
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
6 stemmen
1
3
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Bultsma

Jan Bultsma heeft veel ervaring met regie van ingrijpende veranderingen in de non profit sector, waarbij doorgaans meerdere organisaties zijn betrokken. Denk aan fusie, samenwerking of ontvlechting. Ondermeer op het snijvlak van non profit en openbaar bestuur. Werkzaam als leidinggevende of als begeleider. Hierbij staat begrijpen en benutten van aanwezige dynamiek steeds centraal. Weten waarom het loopt zoals het loopt. En vervolgens in staat zijn daarop in te spelen door maximaal gebruik te maken van aanwezige energie. In deze thematiek komen zijn werk en passie samen. Zoals ook zichtbaar wordt in zijn publicaties over fusies en over dynamiek.

Andere boeken door Jan Bultsma

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Focus op de non-profitsector
2. Fusie in fasen
3. Fusiemanagement
4. Het succes van fusies

Overzicht schema's
Overzicht praktijkschetsen
Aanbevolen literatuur
Over de schrijver

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Focus op fusie in de non-profit sector