Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789023244394. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Strategisch HRM - geheel herziene tweede druk

Erkennen, begrijpen en doen

Paperback Nederlands 2011 9789023248460
Verkooppositie 2377Hoogste positie: 122
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Wat is strategisch HRM en vooral: hoe realiseer je strategisch HRM? 'Strategisch HRM - erkennen, begrijpen en doen' geeft antwoord op deze vragen aan de hand van een onderbouwd en toepasbaar concept: de strategische HRM-kubus. De drie dimensies van de kubus bepalen gezamenlijk de kwaliteit van strategisch HRM in uw organisatie:

1 erkennen dat uw mensen het verschil maken tussen gemiddeld en goed;
2 begrijpen hoe uw mensen dat verschil kunnen maken;
3 doen, ervoor zorgen dat uw mensen het verschil maken tussen gemiddeld en goed.

'Strategisch HRM' gaat over veranderkunde. Eelke Pol behandelt zeven praktische verandertools, die de lezer helpen om strategisch HRM in de eigen organisatie te realiseren.

Deze tweede geheel herziene druk bevat een nieuw hoofdstuk over de strategische HRM-agenda: met welke stappen kom je tot een strategisch plan? En hoe wordt het spel tussen lijnmanagement en HRM-professionals goed gespeeld? Ook beschrijft Eelke Pol een nieuw HRM-rollenmodel, gebaseerd op ervaringen van meer dan honderd HRM-adviseurs die hebben meegewerkt aan zijn onderzoek. De epiloog bespreekt drie verandertrajecten op het gebied van strategisch HRM en met de quick scan kunt u het strategisch HRM van uw eigen organisatie beoordelen.

HRM-directeuren met praktijkervaring uit het bedrijfsleven en de not-for-profitsector (o.a. ASML, SNS REAAL en VU Medisch Centrum) geven hun reactie op de strategische HRM-kubus en delen hun ervaringen met strategisch HRM.

'Strategisch HRM - erkennen, begrijpen en doen' is een must voor elke HRM-professional, lijnmanager en directeur die de ambitie heeft strategisch HRM in de eigen organisatie op een hoger niveau te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789023248460
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Druk:2
Verschijningsdatum:2-11-2011

Expertrecensies (1)

Ward Grootens | 4 juni 2009
Hoe praktisch kan strategisch HRM zijn? Het boek 'Strategisch HRM' is bedoeld voor HRM-professionals, lijnmanagers en directeuren die de ambitie hebben strategisch HRM in de eigen organisatie op een hoger niveau te brengen. Eelke Pol is erin geslaagd een praktisch hanteerbare en inspirerende aanpak te beschrijven.Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
9 stemmen
4
5
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Professionaliseringsprijs PGO Management Consultant voor Eelke Pol
Justin van Lopik 15 maart 2012 Eelke Pol, auteur van Strategisch HRM en recensent voor Managementboek, is bekroond met de Professionaliseringsprijs PGO Management Consultant.
podcast
Eelke Pol over het strategisch HRM
Pierre de Winter 27 oktober 2008 ‘Bij ons zijn mensen écht belangrijk!’ ‘Ons échte kapitaal is natuurlijk ons menselijke kapitaal!’ Wie kent dergelijke uitspraken niet. Maar in de praktijk wordt er bijna altijd slechts lippendienst aan bewezen. De koppeling tussen organisatie en mensen in termen van geld of tijd wordt zelden of nooit gemaakt. En dat terwijl organisaties zich juist met de ‘human factor’ kunnen onderscheiden van andere organisaties, aldus Eelke Pol, auteur van het boek Strategisch HRM. Pol vertelt Boekcover waarom personeelsbeleid zo’n belangrijke rol speelt op strategisch niveau.

Over Eelke Pol

drs. Eelke Pol MMC is auteur van het boek 'Strategisch HRM' (inmiddels 2e druk). Hij werkte als organisatieadviseur bij GITP en Rijnconsult en is nu werkzaam als Hoofd HR Advies en Beleid bij Philadelphia Zorg. Hij verzorgt trainingen voor De Baak en HR Academy en is verbonden aan de MBA van Hogeschool Windesheim.

Andere boeken door Eelke Pol

Inhoudsopgave

Voorwoord

De tweede druk!

1. Waarom strategisch HRM?
2. Een strategisch en veranderkundig HRM-model
3. Erkennen dat mensen het verschil maken
4. Begrijpen hoe mensen het verschil maken
5. Doen: zorgen dat mensen het verschil maken
6. De strategische HRM-agenda
7. De inrichting van de HRM-afdeling: positionering, rollen en de HRM-leader
8. Epiloog

Bijlage 1 Quick scan

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Strategisch HRM - geheel herziene tweede druk