Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Horizontaal leiderschap

Onderzoek naar leiderschap in organisaties

Paperback Nederlands 2009 9789023244974
Voormalig top 100Totaal 2 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Leiderschap verbindt mensen, hun wereld en werkelijkheid. Deze kernzin typeert de diversiteit aan bijdragen over leiderschap in dit boek. Het lectoraat Mens en Organisatie, aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden, heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met onderzoek naar leiderschap in organisaties. Voor dit onderzoek is een kenniskring in het leven geroepen waarbinnen leidinggevenden samen met medewerkers van de Stenden Hogeschool onderzoek doen.

In dit boek doet de kenniskring Mens en Organisatie verslag van haar bevindingen, gegroepeerd rond een drietal delen: praktijkcases, reflecties op leiderschap en methodologie. Het onderzoeksproces is voortdurend een inspirerende ervaring voor alle betrokkenen. Men komt tot dieper inzicht over hoe leiderschap in organisaties werkt: inzicht in hoe de gemeenschap van betrokken mensen veranderingen en vernieuwingen met elkaar realiseren en inzicht in hoe de mensen die daarin meedoen een betekenisvol leven scheppen voor de organisatie en voor zichzelf.

Leiderschap in de organisatie als gemeenschap waarin veranderingen vorm krijgen, manifesteert zich in het scheppen van zingeving voor allen die in een organisatie werken. Dit laatste komt in dit boek naar voren als de essentie van de werking van leiderschap in organisaties.

Dit boek is voor iedereen die in leiderschap wil participeren; als leidinggevende, adviseur, onderzoeker, medewerker, student of docent. De inzichten vormen een stimulans tot verdere ontwikkeling van het leiderschap. Het boek biedt houvast voor degenen die samen werken aan het persoonlijk leiderschap of daar een weg in zoeken. Daarnaast is het boek bedoeld om u te inspireren en uw eigen leiderschap een impuls te geven, hetgeen vruchtbaar uitwerkt in uw persoonlijk leven en in het georganiseerde gemeenschapsleven waaraan u deelneemt.

Specificaties

ISBN13:9789023244974
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:164
Druk:1
Verschijningsdatum:24-4-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (3)

Veranderen in de horizontale ruimte
Pierre Spaninks | 30 juli 2009
Leidinggeven is mensen in beweging brengen en hen ondersteunen in hun volgende ontwikkelstap. Dat doe je liefst door hen een specifieke opdracht mee te geven, en hen in een nieuwe constellatie in een nieuw proces te brengen. Die gedachte loopt als een rode draad door het onderzoek van de kenniskring Mens en Organisatie aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Welke resultaten dat inmiddels heeft opgeleverd laat Adriaan Bekman zien in Horizontaal leiderschap.
Lees verder
Christelijk en humaan
Pierre de Winter | 22 juli 2009
Met Horizontaal leiderschap bundelde Adriaan Bekman tien artikelen van onderzoekers die vanuit christelijk-humanistische hoek werken aan de ‘vermenselijking’ van organisaties. Geen ‘page turner’, wel waardevol.
Lees verder
Horizontaal leiderschap
Arie Buvens | 28 mei 2009
'Meestal verbinden mensen het woord organisatie met structuur, systeem of hiërarchie. Zelden wordt het woord organisatie als eerste verbonden met woorden als klant of proces of zingeving. Je zou kunnen zeggen dat onze eerste associatie met het woord organisatie een verticale associatie is. Het gaat om topdown en bottom-up, posities, functies en macht.'
Daar gaat 'Horizontaal leiderschap' niet over. Daar zijn al genoeg managementboeken over vol geschreven. Dit boek van Adriaan Bekman en anderen gaat over de onzichtbare maar werkzame kant van de organisatie. Over de horizontale dimensie. Een uiterst waardevol en rijk boek.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
4 stemmen
1
2
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Adriaan Bekman over horizontaal leiderschap
Pierre de Winter 8 juni 2009 Adriaan Bekman verzamelde talrijke bijdragen over Horizontaal leiderschap voor zijn boek onder de gelijknamige titel. ‘Het interessante van horizontaal leiderschap is dat bij problemen relaties versterkt worden. Dan blijken er veel meer mogelijkheden te zijn dan wanneer je het probleem gaat managen in je eigen organisatie.’ M&L vroeg Bekman naar een voorbeeld van geslaagd horizontaal leiderschap.

Over Adriaan Bekman

Adriaan Bekman werkt in verschillende landen als leidinggevende en adviseur. Hij is gefascineerd door hoe mensen hun organisaties creëren, veranderen en zin geven. In 2004 richtte hij het Instituut voor Mens en Organisatieontwikkeling (IMO) op, waar hij als Stenden-lector vragen rond leiderschap, zingeving en gemeenschapsvorming onderzoekt.

Andere boeken door Adriaan Bekman

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

Onderzoek naar leiderschap in organisaties
Adriaan Bekman

Deel 1 Praktijkcases

'la Sagrada Família'
Jaap Jongejan

Veranderende organisatieontwikkeling bij de overheid
Ben Verleg

Horizontaal leiderschap in de Belastingdienst
Klaas IJkema

Deel 2 Reflecties op leiderschap

Leiderschap is mensenwerk
Quinten van der Rhoer

Coachen tussen cliënt en klant
John Luijten

Sturende opvattingen van leidinggevenden
Joris Brenninkmeijer

Horizontaal leren
Jarig Komrij

Deel 3 Methodologie

De thematiek van mens en organisatie in het licht van de begrippen objectiveren en thematiseren
Rob Flohr

Methodologie van de evidentie
Adriaan Bekman

Veranderen door actief stil te staan
Heleen Lieffering

Auteurs

Bijlage

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Horizontaal leiderschap