Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Dialogisch bouwmanagement

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789023247746
Verkooppositie 6123
Direct te downloaden

Samenvatting

'Dialogisch Bouwmanagement' gaat uit van de mens en zijn samenwerking met anderen bij het tot stand komen van bouwprojecten. Het gaat in op de kern van succesvol management: de samenwerking en hiermee de dialoog tussen professionals, in en tussen organisaties. Hiermee doorbreekt het barrières in de bouwwereld met haar veel-partijenstructuur, waarbij mensen vanuit verschillende belangen niet tegen, maar juist samen gaan werken.

'Dialogisch Bouwmanagement' vult aan wat bij projectmanagement onderbelicht is: de menselijke factor als cruciale succesfactor. Ga hier zelf mee aan de slag aan de hand van dit boek, en word zo een dialogisch bouwmanager!

Dit boek is bedoeld voor hem of haar die geïnteresseerd is in (bouw)projectmanagement en die wil werken aan een betere samenwerking binnen een project.

Specificaties

ISBN13:9789023247746
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:3-5-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
1
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Willem Rodenhuis

Willem H. Rodenhuis heeft 35 jaar lang in dienst van AT Osborne gewerkt in grote, complexe bouwprojecten als projectmanager en bouwdirecteur. Zijn zoektocht naar de logica om tot goede projectresultaten te komen met respect voor ieders eigen belang en professionaliteit, heeft geresulteerd in dit boek, Dialogisch Bouwmanagement.

Andere boeken door Willem Rodenhuis

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Verantwoording

1. Denk sociaal
De bouwwereld is ingericht op het beheersen van geld en techniek. De mens en de dialoog worden steeds belangrijker om een project tot een goed einde te brengen. De introductie van een sociale denkwijze en de dialogisch bouwmanager.
2. Wie is de baas – over gedrag en leiderschap
Bij een bouwproject zijn veel partijen betrokken met ieder hun eigen baas. Leidinggeven aan een project berust dan op het gedrag van deze bazen in hun onderlinge samenwerking.
3..The dialogic self
Om te begrijpen hoe iemand in een project staat en hoe mensen onderling kunnen samenwerken, hoe de dialogisch bouwmanager daaraan sturing kan geven en mensen kan motiveren, dient de dialogisch bouwmanager eerst na te gaan wat hij van zichzelf weet en kan verwachten.
4. Groep
In bouwprojecten onderscheiden zich overlegniveaus waarvan de samenstelling als groep kan worden geduid. Door gebruik te maken van de principes van de groepsdynamica wordt meerwaarde toegevoegd om zo te komen tot betere resultaten.
5. Communicatie, misverstanden en conflicten
Bij communicatie binnen de groep gaat het om het eens zijn met elkaar over de context van de informatie die de groep gebruikt. Misverstanden en conflicten moeten positief benaderd worden als dit leidt tot een beter inzicht in de context en een beter projectresultaat.
6. De dialogisch bouwmanager
Waar staat de dialogisch bouwmanager in het project? Hoe staat hij tegenover de ander en tegenover de groep, met welke belangen en verwachtingen heeft hij dan te maken en welke obstakels komt hij tegen? Hoe word je een dialogisch bouwmanager en welke modellen helpen daarbij.
7. Tienstappenplan voor de projectinrichting
In tien stappen wordt doorlopen wat er in het kader van de dialoog moet gebeuren om een project te beginnen, hoe je tot een 'werkplan' komt voor deze dialoog waarin de groep centraal staat. En hoe je daarmee aan het werk gaat om het project tot een succes te maken.
8. Belemmeringen in projecten en bij veranderingen
Het werken met veel partijen in een project kent veel angsten over het behoud van de eigen belangen. Meer vrijheid van denken is nodig om deze angsten weg te nemen. Belemmeringen die uit deze angsten voorkomen zijn schadelijk voor het projectresultaat. Ook voor de zich manifesterende noodzakelijke veranderingen die zich in het bouwproces voltrekken, zullen deze belemmeringen weggenomen moeten worden door in meer vrijheid met elkaar te werken.
9. Het incorporeren van Dialogisch Bouwmanagement en wat daarvoor nodig is
Toelichtende ondertitel: Dialogisch Bouwmanagement gaat om een manier van denken en doen. Het incorporeren ervan in de bouwpraktijk kan op drie niveaus: operationeel, tactisch en strategisch. De opdrachtgever heeft hierin een belangrijke functie, waarbij het opvalt dat deze opdrachtgever nauwelijks zichtbaar is als het om innovatief meedenken en meedoen gaat.
10. Realiteit nu en straks
Wat is de realiteit van een anders ingerichte bouwpraktijk? Wat zijn de verwachtingen daarbij? Vooraanstaande personen uit de verschillende disciplines in de bouwpraktijk geven hierover hun visie.

Lijst van gebruikte literatuur en publicaties

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dialogisch bouwmanagement