Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De open organisatie

Over openheid en werkplezier in de praktijk

Ingenaaid Nederlands 2012 9789023250043
Niet leverbaar.

Samenvatting

Werkplezier boven winst. Openheid boven bedrijfsgrootte. Klanten die meedenken met de creatieven van het bureau. Directie en personeel werkzaam in één ruimte. Een ondernemingsplan vol onconventionele uitgangspunten.

In 'De open organisatie' wordt de lezer meegenomen naar de eerste tien jaar van Open communicatiebureau. Vanaf de oprichting in 2002 brak het bureau met vastgeroeste tradities in het reclame- en communicatievak. Het nam geen genoegen met de geslotenheid in alle geledingen van het bedrijfsleven. De oprichters geloofden dat het anders kon. En wilden dat bewijzen.

'De open organisatie' laat zien hoe Open de openheid verankerde in het ondernemingsplan, het management, in huisvesting, het personeelsbeleid, de dagelijkse omgang met klanten en nog veel meer. Het boek laat zien wat de voordelen zijn van een open bedrijfscultuur, maar ook welke consequenties dit heeft. Het toont dat écht werkplezier voor alle werknemers heel wat meer investering vraagt dan een vrijdagmiddagborrel, een jaarlijks zeildagje en een dertiende maand.

Een boek over succes en valkuilen. Nuttig voor ondernemers die hun organisatie transparanter willen maken. Maar ook voor werknemers en studenten die meer openheid in hun werkomgeving willen. Het is prettig leesbaar; een kruising tussen een inspirerend management- en spannend jongensboek. En dat is eigenlijk ook wel logisch, want het is geschreven door de oprichters zelf.

Specificaties

ISBN13:9789023250043
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:156
Druk:1
Verschijningsdatum:11-4-2012
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pierre Carrière

Pierre Carrière (1967) werkt als copywriter in de reclame. In 2007 maakte hij de bundel 'Bermspinsels', waarin hij teksten schreef bij door hemzelf gemaakte foto's.

Andere boeken door Pierre Carrière

Inhoudsopgave

Voorwoord
Introductie

1. Open over openheid
2. Open over bedrijfsoprichting
3. Open over huisvesting
4. Open over klanten
5. Open over personeel
6. Open over communicatie
7. Open over leveranciers
8. Open over concurrentie
9. Open over de toekomst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De open organisatie