Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Weconomics

Hoe overleef je als informatiewerker de 21e eeuw?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789023251040
Direct te downloaden

Samenvatting

De belangrijkste drijfveer voor onze welvaart is steeds het verbeteren van onze productiviteit geweest. Maar ICT, social media, het nieuwe werken en allerlei managementconcepten hebben de informatiewerker nauwelijks productiever gemaakt. Waarom niet? Eenvoudig omdat we het verwerken van informatie binnen muren van bedrijven en instellingen organiseren.

Het is beter om dit werk te organiseren met professionele communities en gedeelde informatienetwerken. Een landbouwer wordt ook niet productiever in een fabriek, evenals een fabrieksarbeider die niet productiever wordt op een boerderij! Werk en werkorganisatie moeten bij elkaar passen en doen dat al lang niet meer.

Dit boek is onderdeel van het Weconomics programma voor het verbeteren van de productiviteit van de informatiewerker en het organiseren van een duurzame economie en welvaart. Dit boek richt zich vooral op de informatiewerker die (zelf) slimmer wil samenwerken, informatie wil delen, communiceren en productiever wil worden om zodoende minder stress te ervaren en meer tijd over te houden voor vrije tijd en andere taken. Naast een programma is Weconomics ook een organisatiemodel en een infrastructuur.

Specificaties

ISBN13:9789023251040
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:28-5-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul Bessems

Paul Bessems is chairman & founder of the Weconomics Foundation. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, vakgroep Organisatiekunde. De eerste jaren werkte hij als zelfstandig adviseur voor internationale bedrijven als Texas Instruments en Avery Denison. In 1994 start Bessems de Cursuswinkel, de eerste professionele community voor de Nederlandse opleidingsmarkt. Daarna adviseerde hij veel bedrijven bij het verbeteren van hun werkorganisaties. In 2005 start hij de IBLC community. Een samenwerkingsverband van ruim 300 grote organisaties die slimmer samenwerken in de opleidingsmarkt. De ervaring met deze community leidde tot het ontwikkelen van een nieuw organisatiemodel: Weconomics en het opzetten van de Weconomics Foundation. Bessems is ondernemer, investeerder en innovator. Hij geeft lezingen, schrijft artikelen en boeken over de community economy. Zijn belangrijkste expertise ligt op het transformeren van bedrijven naar communities.

Andere boeken door Paul Bessems

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Werk, productiviteit en welvaart
3. Analyse
4. Organisatiemodel
5. Gedeeld informatienetwerk
6. Communities
7. Concepten
8. Transitie

Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Weconomics