Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wijsheid in bedrijf

De betekenis van wijsheidtradities voor de managementpraktijk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013
Verkooppositie 2701
Direct te downloaden

Samenvatting

'Wijsheid in bedrijf' legt met de verhalen uit de wijsheidstradities nieuwe verbindingen naar de huidige managementpraktijk. Het boek geeft antwoorden op belangrijke vraagstukken van deze tijd: hoe kun je (samen) meer doen met minder? De eeuwenoude wijsheid blijkt verrassend actueel te zijn in de context van de vraagstukken van nu rondom innovatie, duurzaamheid en verbindend leiderschap.

De wijsheidtradities die u in dit boek aantreft, zoals het Hindoeïsme, Christendom, Humanisme, Jodendom, Boeddhisme, Confucianisme en het Soefisme, hebben de tand des tijds doorstaan en zich steeds weten te voegen naar de taal van de mensen in hun tijd en cultuur. Wat deze tradities gemeen hebben zijn de verhalen vol wijsheid, ondernemerschap en levenskunst op vele terreinen van het leven. De tradities, mits ontdaan van dogma's en leefregels bieden nog steeds een sterke morele oriëntatie op waarden die verbindend zijn en leiden tot constructieve, duurzame en daarmee ook wijze besluiten.

De auteurs zijn gezaghebbend in het veld van onderwijs, het bedrijfsleven, de wetenschap, de zakelijke dienstverlening of de geloofsgemeenschap. Met dit boek willen zij de manager, bestuurder, professional of ondernemer inspireren bij het uitoefenen van hun maatschappelijke rol en bij het nemen van 'wijze' besluiten.

Geven we de materiële output steeds voorrang in de besluitvorming of zijn er andere zaken die uiteindelijk tot meer rendement leiden? Wat is wijsheid?

Specificaties

ISBN13:9789023251453
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:16-10-2013

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bertine van Hoof

Bertine van Hoof MSc. is loopbaan & executive coach, psychotherapeut en directeur van coach, trainings- en adviesbureau Work Wise. Zij studeerde Gestalttherapie aan de NSG en de University of Middlesex. Sinds 1996 is ze tevens verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als zelfstandig managementcoach en trainer. Ze heeft ruim twintig jaar ervaring in het begeleiden van individuen, teams en organisaties op het gebied individuele en organisatieontwikkeling bij nationale en internationale bedrijven. Wijsheid in Bedrijf is een initiatief van Bertine van Hoof.

Andere boeken door Bertine van Hoof

Over Robert Blomme

Dr. Robert J. Blomme is directeur van het centrum voor Leadership and Management Development, en universitair hoofddocent Organisatiekunde op Nyenrode Business Universiteit. Onderwerpen waar hij over schrijft, doceert en adviseert zijn organisatieontwikkeling, verandermanagement, cultuurmanagement, leiderschap, werk/familie balans en stressmanagement. Daarnaast heeft het humanisme en de existentiële filosofie zijn bijzondere belangstelling. Hij heeft meer dan 80 internationale publicaties op zijn naam staan en heeft diverse prijzen gewonnen zoals de 'Outstanding Author Contribution Award Winner at the Literati Network Awards for Excellence' zowel in 2012 als in 2013 toegekend door Emerald Publishing (UK). Robert is samen met Bertine van Hoof mede initiatiefnemer van Wijsheid in Bedrijf.

Andere boeken door Robert Blomme

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wijsheid in bedrijf