Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe krijg je ze mee? - Herziene editie

Vijf krachten om een verandering te laten slagen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789023255406
Verkooppositie 4655693 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Annemarie Mars heeft met 'Hoe krijg je ze mee?' de GIDS prijs voor het beste HR-boek gewonnen.

Wie binnen een organisatie een verandering wil realiseren heeft daarbij altijd anderen nodig. In dit boek worden vijf krachten beschreven om een verandering te laten slagen: urgentie, ambitie, planning, interactie en leiderschap. Vanuit de visie dat weerstand erbij hoort, maar dat veel onnodige weerstand kan worden voorkomen. Uiteindelijk gaat het erom dat mensen zich aan de verandering verbinden.

'Hoe krijg je ze mee?' is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring. Er staan talloze herkenbare praktijkvoorbeelden, valkuilen en mogelijkheden in, die de lezer tot nadenken stemmen over zijn eigen rol als veranderaar.

Specificaties

ISBN13:9789023255406
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:158
Druk:2
Verschijningsdatum:30-11-2016
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (2)

Cynthia van der Zwan | 27 augustus 2008
Hoe krijg je als veranderaar medewerkers mee? Annemarie Mars omschrijft in 'Hoe krijg je ze mee?' vijf krachten, waar een veranderaar invloed op moet uitoefenen, wil een verandering succesvol zijn. Allen als middel om 'te streven naar verbinding'. Geen baanbrekende nieuwe inzichten op het gebied van verandermanagement.Lees verder
Seán-Michael Franssen | 19 januari 2007
Veel organisatieveranderingen mislukken jammerlijk. Men slaagt er niet in de veranderdoelstellingen te realiseren. Dit falen blijkt grotendeels terug te voeren op de verstorende menselijke factor. Die factor maakt het ook lastig, en zeker ook ongewenst.Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
40 stemmen
24
9
3
3
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

preview
Herziene editie Hoe krijg je ze mee? Of: Het veranderproces van een auteur over verandering
Annemarie Mars 2 december 2016 In september 2006 verscheen mijn eerste boek Hoe krijg je ze mee? Vijf krachten om een verandering te laten slagen. Ik had lang moeten zoeken naar een uitgever en had dat bijna opgegeven. Gelukkig wilde uitgever van Gorcum het opnemen in haar managementfonds.
nieuws
Communicatie blijft complex
Nienke van Oeveren 18 oktober 2011 ‘De mens staat steeds centraal, de communicatie is per situatie verschillend, en communicatie blijft heel complex.’ Aldus de bondige samenvatting van het boekevent ‘Veranderen & communicatie’ door voorzitter Monica Wigman. Een samenvatting waar de dienstdoende sprekers van deze middag, Annemarie Mars, Erik Reijnders en Ilse van Ravenstein, zich in konden vinden. Dit boekevent werd georganiseerd in samenwerking met Logeion, vereniging voor communicatie.
Alle interviews en artikelen (2)

Over Annemarie Mars

Annemarie Mars is een bevlogen veranderexpert die met beide benen in de weerbarstige veranderpraktijk staat. Met haar bedrijf For a change helpt ze leiders met het vinden van de antwoorden die bij hun situatie passen. Tot haar klantenkring behoren organisaties in onder meer de zakelijke en financiële dienstverlening, de overheid, het onderwijs en zorg en welzijn. Haar boek 'Hoe krijg je ze mee?’ (2006) werd bekroond met de GIDS prijs en genomineerd door de LTP van den Berghprijs. 'Jongleren met loyaliteiten’ (2010) werd genomineerd voor de Boek van het Jaarprijs van de Orde van Organisatieadviseurs. In 2015 verscheen 'Vat op verandering’. Sinds 2011 brengt ze een veelgelezen @rtikelenreeks uit.

Andere boeken door Annemarie Mars

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Vijf krachten om te werken aan verbinding
2.. Urgentie
3. Ambitie
4. Planning
5. Interactie
6. Leiderschap

Samenvatting

Toegift 1: Mythe en waarde van continu veranderen
Toegift 2: 'The making of...'

Literatuur
Dankwoord
Over de auteur
Overzicht van afbeeldingen en tabellen
Index

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe krijg je ze mee? - Herziene editie