Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De namen blijven genoemd

Struikelstenen in Assen

Gebonden NL 2020 9789023257332
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Sinds 2012 heeft de Stichting Struikelstenen Assen 420 stenen gelegd voor omgebrachte joden en verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitse kunstenaar Gunter Demnig heeft het idee van de Stolpersteine bedacht: voor ieder adres waar het slachtoffer als laatste woonde, getuigt een klein messing plaatje van zijn aanwezigheid, zijn geboortedatum, plaats en datum van overlijden.

Even stilstaan en een kleine buiging maken om het steentje te kunnen lezen, vanuit de gedachte dat zolang de naam genoemd wordt, de persoon niet wordt vergeten.
In dit boek staan de namen van alle slachtoffers en plattegronden met de plaatsen waar zij hebben gewoond. Nu zij allen een struikelsteen hebben gekregen was dit het geëigende moment om dat via dit boek vast te leggen.
Achter alle namen zitten nabestaanden, soms direct, soms op veel verdere afstand. Veelal zijn zij bij onthullingen aanwezig geweest. Voor allen hebben de struikelstenen grote betekenis. Dat laten getuigenissen die in dit boek zijn opgenomen indringend zien.

Specificaties

ISBN13:9789023257332
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:156
Uitgever:Gorcum b.v., Koninklijke Van
Verschijningsdatum:3-4-2020
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De namen blijven genoemd