Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De mythe van het economisme

Pleidooi voor nieuw idealisme

Paperback Nederlands 2015 9789023496953
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

"Wij gaan Nederland veranderen," zei Jesse Klaver tijdens zijn presentatie als fractievoorzitter van GroenLinks. "Het is mijn voornemen om de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom tegen te gaan. We weten van alles de prijs, maar van bijna niks de waarde."

Jesse Klaver maakte een stormachtige entree in de Nederlandse politiek. Hij was het die het debat over ongelijkheid in Nederland aanzwengelde door de Franse econoom Thomas Piketty naar de Kamer te halen. Hij was het ook die opzien baarde met zijn reprimande aan het adres van ABN Amro-commissaris Van Slingelandt en met zijn strijd tegen belastingontwijkende multinationals. Nu is hij de jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis.

In 'De mythe van het economisme' vertelt Klaver over zijn eigen achtergrond, zijn ervaringen in de Tweede Kamer, en over zijn verzet tegen de economisering van de samenleving. In dit boek analyseert Klaver het economisme, schetst alternatieven en geeft een stem aan een groeiende onderstroom in de samenleving. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan.

Specificaties

ISBN13:9789023496953
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:1
Verschijningsdatum:17-9-2015
ISSN:

Expertrecensies (2)

De mythe van het economisme
Brigitte Koehler | 11 maart 2016
‘Wij gaan Nederland veranderen’, zei Jesse Klaver tijdens zijn presentatie als fractievoorzitter van Groen Links. In zijn boek ‘De mythe van het economisme’ analyseert Klaver het economisme en schetst hij alternatieven.
Lees verder
De mythe van het economisme
Hanneke Tinor-Centi | 12 februari 2016
De verwachtingen zijn hooggespannen, de ambities groot. Gaat Jesse Klaver het waarmaken binnen het politieke landschap? Dat is wat wij moeten afwachten. Waar wij wel zeker van kunnen zijn is dat deze man een duidelijke mening en een visie heeft. Die deelt hij met ons in zijn boek ‘De mythe van het economisme’.
Lees verder

Lezersrecensies

2.6 van de 5
5 stemmen
2
0
0
0
3

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jesse Klaver

Jesse Klaver (1986) is sinds 2010 Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Daarvoor was hij fractievoorzitter van CNV jongeren, lid van het algemeen bestuur van het CNV en lid van de SER. Sinds mei 2015 is hij fractievoorzitter van GroenLinks.

Andere boeken door Jesse Klaver

Inhoudsopgave

Proloog

1. Kassian
2. Zonder angst
3. Het economisme
4. De mythe van het economisme
5. Tien gamechangers

Epiloog

Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De mythe van het economisme