Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gezondheidsrecht begrepen

Praktische inleiding in het gezondheidsrecht voor verpleegkundigen en (para)medici

Paperback Nederlands 2019 9789024408672
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

‘Gezondheidsrecht begrepen’ is een praktische inleiding in het gezondheidsrecht, speciaal geschreven voor verpleegkundigen en (para)medici. Het boek biedt een compacte beschrijving van rechtsregels die belangrijk zijn voor de dagelijkse beroepspraktijk in de zorg.

Het boek beschrijft in dertien hoofdstukken onderwerpen als beroepsgeheim, ouderschap, gezag en scheiding, de behandel­overeenkomst, dossier en inzage en strafrechtelijke aansprakelijkheid.
Auteur Lydia Janssen schrijft in heldere en begrijpelijke taal waarbij het juridisch jargon zoveel mogelijk vermeden wordt. Om de algemene regels voor studenten dicht bij de praktijk te brengen staan er in het boek veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

In deze vierde druk is de inhoud geactualiseerd waaronder o.a. de opname van de AVG wet en wijzigingen in de Wet BIG. Ook zijn er nieuwe wetten zoals de Wet zorg en dwang, de Wet verplichte ggz en de Wet op de orgaandonatie toegevoegd. Verder is het boek uitgebreid met een paragraaf over moraal, ethiek en recht en een korte bespreking van de Jeugdwet.

Dit boek is geschikt voor studenten én professionals binnen de verpleegkunde en paramedische studies.

Specificaties

ISBN13:9789024408672
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:4
Verschijningsdatum:7-5-2019
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lydia Janssen

Mr. Lydia Janssen werkte jarenlang als docent Recht aan de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn. Zij begon haar loopbaan in de journalistiek. Momenteel is zij werkzaam als juridisch adviseur en opleider in de jeugdzorg. Inmiddels heeft ze verschillende boeken over recht voor het beroepsonderwijs en de beroepspraktijk geschreven.

Andere boeken door Lydia Janssen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gezondheidsrecht begrepen