Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Groepsbegeleiding en groepsbehandeling in de gezondheidszorg

Een praktische handleiding op basis van de groepsdynamica

Paperback Nederlands 2008
Verkooppositie 4420
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De auteur wil met dit boek het werken met groepen begrijpelijker, gemakkelijker en effectiever maken.

Willem de Haas beschrijft de processen die zich binnen groepen afspelen concreet en herkenbaar en hij maakt deze inzichtelijk met behulp van de theorie van de groepsdynamica. Hij laat zien hoe krachtig deze groepsprocessen in de praktijk kunnen werken. Telkens zet de auteur daarbij uiteen hoe een groepsleider deze processen kan sturen in het belang van taak en doel van de groep.

Het boek is opgezet als handleiding: het volgt de natuurlijke ontwikkeling van de groep - van de allereerste bijeenkomst tot het moment van uit elkaar gaan, en is voorzien van vele voorbeelden, tips en praktische tools. Aan het eind is een trouble-shootinggids opgenomen, met oplossingen voor de meest voorkomende problemen waar een groepsleider mee te maken krijgt.Deze handleiding is primair geschreven voor alle professionals in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en somatische zorg die met cliënten-, patiënten- of bewonersgroepen werken. Professionals die in verwante sectoren als onderwijs en welzijn met groepen te maken hebben, zullen ook veel aan dit boek hebben.

Specificaties

ISBN13:9789024417988
Rubriek:Psychologie
Trefwoorden:groepsdynamica
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:313
Druk:3
Verschijningsdatum:15-1-2019

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Wim de Haas

Willem de Haas is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is expert op het gebied van groepen en groepsdynamica en hij heeft vele jaren ervaring als groepsbehandelaar en teamleider in de GGz. Daarnaast verzorgt hij sinds 1985 via zijn eigen trainings- en adviesbureau lezingen, workshops en trainingen op het gebied van groepsdynamica, groepsbehandeling en de organisatie van zorgteams.

Andere boeken door Wim de Haas

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Groepsbegeleiding en groepsbehandeling in de gezondheidszorg