Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Reteaming

Oplossingsgericht werken als veranderstrategie

Paperback Nederlands 2009 9789024418251
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Ben Furman en Tapani Ahola hebben vele jaren ervaring met het begeleiden van mensen, het coachen van teams en het adviseren van organisaties volgens de principes van de oplossingsgerichte psychologie. In de jaren negentig hebben zij daarvoor een systematische methode ontwikkeld die zij reteaming noemen.

Reteaming is een oplossingsgerichte, stapsgewijze procedure voor het versterken van de motivatie en het sturen van veranderingsprocessen op basis van samenwerking. Met deze methode kunnen individuele personen, maar ook teams en hele organisaties, geholpen worden bij het oplossen van problemen en het tot stand brengen van gewenste veranderingen.

Tot dusver is het volgen van een trainingseminar over reteaming de enige manier geweest om reteaming te leren. Maar met het uitbrengen van dit boek worden de ins en outs van de methode toegankelijk voor iedereen die graag wil leren hoe de principes van de oplossingsgerichte psychologie kunnen worden toegepast om de motivatie te versterken, een vorm van samenwerking op te bouwen, problemen op te lossen, veranderingsprocessen te sturen en doelen te bereiken.

Specificaties

ISBN13:9789024418251
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:130
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-12-2012
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (2)

recensie
Acupunctuur?
Justin van Lopik | 7 augustus 2009
Reteaming is een coachingsmethode die is gebaseerd op appreciative inquiry en op de oplossingsgerichte therapie. Volgens de omslag en inleiding van het gelijknamige boek kan de methode van nut zijn bij individuen, teams en zelfs hele organisaties. Met die brede scope is het de vraag of Reteaming - Oplossingsgericht werken als veranderstrategie wel voldoende de diepte ingaat.
Lees verder
recensie
Reteaming
José Otte | 29 juni 2009
Met de reteamingmethode zorgt u voor hoop en optimisme. In de jaren negentig ontwikkelden Ben Furman en Tapani Ahola deze systematische methode voor oplossingsgerichte psychologie. Zij hebben vele jaren ervaring met het begeleiden van mensen, het coachen van teams en het adviseren van organisaties volgens de principes van de oplossingsgerichte psychologie. 'Reteaming' is een aardige kennismaking, maar mist diepgang.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Ben Furman

Ben Furman is psychiater. Hij geeft trainingen aan therapeuten, coaches en managers om hen met de oplossingsgerichte psychologie vertrouwd te maken. In de loop der jaren heeft hij samen met Tapani Ahola een aantal creatieve toepassingen van de oplossingsgerichte psychologie ontwikkeld.

Andere boeken door Ben Furman

Over Tapani Ahola

Tapani Ahola is sociaalpsycholoog. Hij geeft trainingen aan therapeuten, coaches en managers om hen met de oplossingsgerichte psychologie vertrouwd te maken. In de loop der jaren heeft hij samen met Ben Furman een aantal creatieve toepassingen van de oplossingsgerichte psychologie ontwikkeld.

Andere boeken door Tapani Ahola

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Wat is reteaming
2. Wat is er bijzonder aan reteaming?
3. De vijf motivatiefactoren
4. Een overzicht van reteaming
5. Reteaming: het proces stap voor stap
6. Reteaming bij het oplossen van problemen
7. Reteaming in kleine groepen met persoonlijke doelen
8. Reteaming en het coachen van teams
9. Even bijkomen: organisaties laten herstellen van grote veranderingen
10. Een beoordeling overleven: omgaan met de uitkomsten van onderzoek naar de werksituatie
11. Reteaming in het klein
12. Reteaming om tegenspoed in het leven te overwinnen

Nawoord
Meer informatie over reteaming

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Reteaming