Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Werken aan een inclusieve samenleving

Goede praktijken

Paperback Nederlands 2010 9789024418633
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Een inclusieve samenleving is een samenleving waar iedereen tot zijn recht kan komen. Het maakt niet uit welke culturele achtergrond, gender, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft. Iedereen neemt op een gelijkwaardige manier deel aan de maatschappij. Mensen worden aangesproken op hun mogelijkheden, niet op hun beperkingen.

Voor veel mensen lijkt dit een onhaalbaar streven. Kunnen kinderen met een verstandelijke beperking samen met leerlingen zonder beperkingen onderwijs volgen? Is het mogelijk dat blinde mensen op een gelijkwaardige manier participeren in het arbeidsproces? En hoe zit het met de deelname van ouderen aan de samenleving? Of met mensen met psychische problematiek?

In dit boek maken de auteurs zich sterk voor het ideaal van de inclusieve samenleving. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zij zien dat het mogelijk is dat ieder individu participeert op zijn eigen manier, hoe wenselijk dat eigenlijk is, en hoe iedereen in kleine stapjes aan de inclusieve samenleving kan werken.

Werken aan een inclusieve samenleving is bedoeld voor eenieder die persoonlijk of beroepshalve in het ideaal van een inclusieve samenleving geïnteresseerd is. Ook studenten, beleidsmakers en professionals die snel wegwijs willen worden in de theorie en praktijk van inclusie vinden in dit boek een goede bron van informatie.

Specificaties

ISBN13:9789024418633
Trefwoorden:samenleving
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:174
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:20-1-2015
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Anouk Bolsenbroek

Anouk Bolsenbroek studeerde af aan de Universiteit voor Humanistiek en is werkzaam aan de Vrije Universiteit Brussel. Zij publiceerde eerder 'Op weg naar passend onderwijs in een inclusieve samenleving' in samenwerking met Douwe van Houten en Mario Nossin.

Andere boeken door Anouk Bolsenbroek

Over Douwe van Houten

Douwe van Houten (1947-2010) was hoogleraar sociaal beleid en planning bij de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. 'Werken aan een inclusieve samenleving' is het derde deel van een drieluik over een samenleving die is ingericht volgens de principes van diversiteit en gelijkwaardigheid. Het werd voorafgegaan door 'De standaardmens voorbij' (1999) en 'De gevarieerde samenleving' (2004).

Andere boeken door Douwe van Houten

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Het belang van goede praktijken
2. Inclusief onderwijs
3. De inclusieve arbeidsmarkt
4. Multiculturele ouderenzorg
5. De gevarieerde wijk
6. Kwartiermaken
7. Homo Ludens
8. Aan de slag

Dankwoord
Over de auteurs
Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken aan een inclusieve samenleving