Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Organisatieopstellingen binnen intervisie

Theorie, methode, toepassing

Paperback Nederlands 2010 9789024418664
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Werken met een organisatieopstelling is een belangrijke en dynamische aanvulling op de bekende methodes (bijvoorbeeld de incidentmethode) die bij intervisie gebruikt worden om actuele werkproblemen te onderzoeken.

In een organisatieopstelling (bekend geworden vanuit de familieopstellingen van Bert Hellinger) wordt concreet inzichtelijk en voelbaar gemaakt hoe mensen als persoon ruimtelijk ten opzichte van elkaar staan en hoe ze dat ervaren. In een intervisiecontext vindt dan verdere reflectie op de leerervaringen plaats.

In Organisatieopstellingen binnen intervisie wordt een heldere inleiding gegeven in de theorie en de achtergrond van opstellingen. Intervisie wordt uitgewerkt volgens het model van de krachtenveldanalyse. De achtergrondteksten worden aangevuld met een drietal praktische hoofdstukken, die het mogelijk maken om zelf in de intervisiegroep aan de slag te gaan met zogenaamde mini-opstellingen. In het laatste deel van het boek staat een verbatim van een intervisieproces. Dat verbatim is verrijkt met het aangeven van analysemomenten en interventiemomente.

Het boek is bedoeld voor deelnemers aan en begeleiders van intervisiegroepen. Daarnaast zijn de oefeningen goed bruikbaar bij teambuilding of teamconflicten en andere vormen van begeleiding en ondersteuning van groepen.

Specificaties

ISBN13:9789024418664
Trefwoorden:organisatie, intervisie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2010

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jeroen Hendriksen

Jeroen Hendriksen is zelfstandig personal coach en trainer. Na langdurige ervaring als manager houdt hij zich momenteel vooral bezig met het opleiden van coaches, team- en organisatieontwikkeling en intervisietrainingen. Zijn belangrijkste aandachtspunt is het faciliteren van leren. Eerder publiceerde hij bij Uitgeverij Nelissen over intervisie, collegiale consultatie, leerstijlen en andere begeleidingsactiviteiten.

Andere boeken door Jeroen Hendriksen

Over Anja Brasser

Anja Brasser is sociaal pedagoog en opgeleid als familie- en organisatieopsteller. Zij werkt in een eigen praktijk als coach en trainer en heeft een grote, ook internationale, ervaring op het gebied van opstellingen.

Andere boeken door Anja Brasser

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Het systematisch opstellen van de organisatie
2. Intervisie als een krachtig kader voor opstellingen
3. De praktijk: toepassing van miniopstellingen
4. Een minisessie opstellingen en intervisie
5. Het innerlijke team als opmaat voor een organisatieopstelling

Literatuur

Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Organisatieopstellingen binnen intervisie