Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789024425945. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Analyseren in kwalitatief onderzoek

Denken en doen

Paperback Nederlands 2023 9789024451937
Verkooppositie 3928Hoogste positie: 356
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe pak je het aan om interviews, observaties en documenten te verwerken tot resultaten en hoe rapporteer je daarover? Analyseren in kwalitatief onderzoek biedt een stappenmodel voor de systematische analyse van gegevens in kwalitatief onderzoek.

In dit boek leer je welke beslissingen je als onderzoeker neemt tijdens het onderzoeksproces en hoe je zelfstandig een onderzoek uit kunt voeren door steeds te schakelen tussen theorie en praktijk. De kwaliteit van je eigen onderzoek staat voorop en je leert andermans onderzoek beoordelen. De auteurs geven een duidelijke uitleg van kwalitatieve analyse met veel voorbeelden, tips en verwijzingen naar relevante achtergrondliteratuur.

In deze vierde druk staan nieuwe, actuele voorbeelden en is er extra aandacht voor de volgende onderwerpen: participatief actieonderzoek, de rol van big data bij kwalitatieve analyse, ethiek, validiteit, infographics in rapporten en het werken met analysesoftware. Op de online leeromgeving vind je links naar praktische hulpmiddelen en voorbeelden, opdrachten met uitwerkingen, een overzicht van veelgestelde vragen en het online boek.

Analyseren in kwalitatief onderzoek is in de eerste plaats bedoeld voor studenten, maar ook promovendi, docenten en onderzoekers in de praktijk kunnen er een belangrijk houvast aan hebben.

Specificaties

ISBN13:9789024451937
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:228
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:10-3-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hennie Boeije

Hennie Boeije is universitair docente bij de Capaciteitsgroep Methoden & Statistiek van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Andere boeken door Hennie Boeije

Over Inge Bleijenbergh

Prof. dr. Inge Bleijenbergh is hoogleraar onderzoeksmethoden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen Ze deed kwalitatief onderzoek binnen organisaties in Nederland en het buitenland, en heeft jarenlange ervaring met het doceren van kwalitatieve onderzoeksmethoden aan promovendi en studenten bestuurskunde, bedrijfskunde, rechten en bedrijfseconomie.

Andere boeken door Inge Bleijenbergh

Inhoudsopgave

Voorwoord

1 Inleiding kwalitatief onderzoek
2 Onderzoeksopzet voor kwalitatief onderzoek
3 Het bepalen van de steekproef
4 Dataverzameling
5 Twee benaderingen van kwalitatieve analyse
6 Methoden en technieken van kwalitatieve analyse
7 Hulpmiddelen bij kwalitatieve analyse
8 Kwaliteit van onderzoek
9 Rapporteren

Literatuur
Fotoverantwoording
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Analyseren in kwalitatief onderzoek