Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Sociale psychologie

Paperback Nederlands 2022 9789024442744
Verkooppositie 4466Hoogste positie: 4466
Nog niet verschenen, verwacht op 20‑07‑2022
69,95

Samenvatting

Hoe vormen mensen zich een beeld van anderen? Hoe kun je groepsbeslissingen en -prestaties verbeteren? Wanneer helpen mensen elkaar en waarom? Dit boek bespreekt hoofdthema’s uit de sociale psychologie die zich richt op hoe mensen elkaars gedrag, gedachten en gevoelens beïnvloeden.

Naast wetenschappelijke theorieën beschrijft Sociale psychologie ook prikkelende experimenten en herkenbare situaties uit het dagelijks leven en de actualiteit. In elk hoofdstuk wordt een deelgebied onder de loep genomen. Aan de orde komen onder andere: zelfbeeld, beïnvloeding, emoties, beslissen, groepsgedrag, stereotypen, pro-sociaal en anti-sociaal gedrag. Prettige en boeiende kost voor iedereen die meer wil weten over hoe mensen in het dagelijks leven met elkaar omgaan.

Over Sociale psychologie
- Geschreven door gerenommeerde experts uit Nederland.
- Prettig leesbaar, concreet en toegankelijk.
- Overzicht van de laatste wetenschappelijke inzichten.
- Uitstekend toepasbaar op de Nederlandse en Vlaamse praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789024442744
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:720
Uitgever:Boom
Druk:5
Verschijningsdatum:20-7-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Over Roos Vonk

Roos Vonk is een hoogleraar met een extreem laag 'ivoren toren'-gehalte. Ze weet als geen ander de meest recente inzichten uit de psychologie toe te passen op de dagelijkse aspecten van werk en leven. Daarmee vertaalt ze kwalitatief hoogwaardige kennis naar praktische tips en adviezen voor het dagelijks leven. Als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen doet ze onderzoek naar zelfkennis, eerste indrukken, sociale interactie, emoties en beïnvloeding. Ze is daarnaast een veelgevraagd spreker voor o.a. managers en HR-mensen. Tevens geeft ze geregeld masterclasses aan coaches, counselors en mediators die up-to-date kennis uit de psychologie willen vergaren en toepassen in hun werk. Ze is vaste columniste van Psychologie Magazine en Intermediair.

Andere boeken door Roos Vonk

Over Vera Hoorens

Vera Hoorens is hoogleraar sociale psychologie aan de KU Leuven. Eerder was ze Visiting Scholar aan Oxford University, Universitair Docent aan de Rijksuniversiteit Groningen, Universitair oofddocent aan Tilburg University. en gastprofessor aan de Université Savoid Mont Blanc. Haar proefschrift in de psychologie (KU Leuven) ging over eigenliefde (het naamlettereffect); haar proefschrift in de letteren (Rijksuniversiteit Groningen) over Jan Wier, een zestiende-eeuwse tegenstander van de heksenvervolging. Haar huidige sociaalpsychologische onderzoek gaat over verbale communicatie over personen, groepen, en risico's en over zelfdienende vertekeningen in sociale vergelijking. Vera Hoorens doceert inleidende cursussen sociale psychologie aan studenten psychologie, onderwijskunde, pedagogische wetenschappen, sociale wetenschappen, biologie, en toerisme.

Andere boeken door Vera Hoorens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociale psychologie