Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Klinische neuropsychologie

Paperback Nederlands 2022 9789024444779
Verkooppositie 3620Hoogste positie: 451
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit klassiek geworden Nederlandstalige overzicht van de klinische neuropsychologie beschrijft de state of the art van de belangrijkste theorieën, methoden en empirische gegevens die relevant zijn voor iedereen die te maken heef met patiënten met hersendisfuncties. Deze volledig herziene en geactualiseerde uitgave bestaat uit drie delen:
Deel I Inleiding in de neuropsychologie
Het eerste deel bevat een aantal algemene hoofdstukken: onder meer de historische basis, de methodologie van neuropsychologisch onderzoek en de praktijk van de neuropsychologie komen hier aan de orde.
Deel II Functiedomeinen
In het tweede deel gaat het boek in op de verschillende cognitieve functies, zoals visuele waarneming, taal, geheugen, emotie en sociale cognitie en intelligentie. Per domein beschrijven experts uit het werkveld de cognitieve processen en theoretische modellen, gerelateerde stoornissen en de lokalisatie in de hersenen van deze functies.
Deel III Ziektebeelden
Het derde deel bevat hoofdstukken over de voor de neuropsycholoog belangrijkste neurologische en psychiatrische ziektebeelden. Een greep uit de ziektebeelden die aan bod komen: traumatisch hersenletsel, de ziekte van Alzheimer, het parkinsonspectrum, multiple sclerose, hersentumoren, infectieziekten en het spectrum frontotemporale dementie. Voor elk ziektebeeld beschrijven de auteurs de diagnostische criteria, epidemiologie, etiologie en neuropathologie en uiteraard de neuropsychologische gevolgen.
Het boek bevat tevens een kleurenkatern met de belangrijkste hersengebieden en -circuits, als ondersteuning bij het lezen van de hoofdstukken.
Toepassing in onderzoek en praktijk
Klinische neuropsychologie is relevant voor zowel klinische research als praktische werkzaamheden, zoals de diagnostiek, begeleiding en behandeling van mensen met hersenaandoeningen of -letsel. Het boek wordt ook in veel wo- en hbo-opleidingen psychologie gebruikt op het terrein van de neuropsychologie.
Deze herziening verschijnt in augustus 2022. Begin 2023 komt de Engelse vertaling uit.

Specificaties

ISBN13:9789024444779
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:688
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:5-8-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Klinische neuropsychologie