Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarachtig leiderschap

Ingenaaid Nederlands 2009 9789025959807
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat is voor leiders het belang van waarachtigheid? Waarom zou een leider zich moeite getroosten om achter zijn ware waarden te komen? Wat heeft het voor zin om stil te staan bij wat u ten diepste drijft, en u af te vragen of u als leider ook handelt naar die drijfveren en waarden?

Ondernemer en bedrijfsadviseur Jan Boon maakt duidelijk dat waarachtig leiderschap wezenlijk is voor onze wereld. Hij doet dat in klare taal en ondersteund door krachtige foto's. Waarachtige leiders kennen hun ware kwaliteiten en hun gedrag is diep geworteld in persoonlijke waarden. Een waarachtige leider staan onder alle omstandigheden stevig in zijn schoenen.

Waarachtig leiderschap zorgt voor een gezond evenwicht tussen de bedrijfseconomische, de sociale en de morele verantwoordelijkheid van organisaties. Boons boek is een indringende uitnodiging om te reflecteren op het eigen leiderschap.

Specificaties

ISBN13:9789025959807
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:118
Uitgever:Ten Have
Druk:1
ISSN:

Expertrecensies (2)

Waarachtig leiderschap
Perry Oostrum | 10 juli 2009
'Waarom zou een leider zich moeite getroosten om achter zijn ware waarden te komen? Wat heeft het voor zin om stil te staan bij wat jou ten diepste drijft, en je af te vragen of je als leider ook handelt naar die drijfveren en waarden?' Met deze retorische vragen trapt ondernemer en adviseur Jan Boon zijn boek 'Waarachtig leiderschap' af. Na eerste lezing van dit fraai geïllustreerde boekje blijft de lezer achter met het gevoel slechts bevestigd te worden in een reeks waarheden, alsof de investering in tijd niets nieuws heeft opgeleverd. Mijn ervaring met dit boek is dat het dan pas begint. Boon wil zijn lezers aan het werk zetten. In wezen hebben we hier te maken met een doe-boek, of liever een denk-boek.
Lees verder
Waarachtig leiderschap
Arie Buvens | 17 juni 2009
Een leider die de zoektocht naar de mate van waarachtigheid van zijn leiderschap aangaat, krijgt inzicht in zijn ware identiteit, zijn ware waarden en zijn ware kwaliteiten. Dat laat Jan Boon zien in 'Waarachtig leiderschap'. Deze leider verschaft zichzelf een moreel houvast en verkrijgt zelfkennis. Omdat hij in verbinding is met zijn diepere niveaus van denken is hij meer geworteld met zichzelf. Diepere wortels maken niet alleen een boom, maar ook een mens krachtiger.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Boon

Jan Boon heeft na zijn studie economie 35 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, als ondernemer, manager en bestuurder. Van 2002 tot 2004 was Boon directielid van Pentascope, een landelijk consultancybedrijf. Tegenwoordig begeleidt hij jonge ondernemers bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Andere boeken door Jan Boon

Inhoudsopgave

Onderweg

1. Introductie
2. Het vierluik van leiderschapskwaliteiten
3. Een zoektocht naar waarachtigheid

Onderweg
Literatuur en bronnen
Personalia en woorden van dank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarachtig leiderschap