Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De nieuwe assessmentgids (het psychologisch onderzoek)

Een oefenboek

Paperback Nederlands 2015 9789026327346
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In Nederland ondergaan enige honderdduizenden mensen jaarlijks een assessment. Met behulp van deze volledig herziene editie van 'De Nieuwe Assessmentgids' kun je je voorbereiden op alle mogelijke psychologische tests, vragenlijsten en opdrachten die onderdeel uitmaken van een assessment. Ook bevat het boek het nieuwste overzicht over wat nu de ‘waarde’ is van assessmentinstrumenten en gedragsvoorspellers.

Het boek geeft antwoord op vragen als: wat is een test en aan welke eisen moet deze voldoen? Wat wordt er tijdens een assessmentprocedure van je verwacht en wat zijn je rechten? Wat is een goede en effectieve strategie om een assessment in te gaan? Hoe moet ik mijn rapportage lezen en wat voor vragen kan ik stellen?

Ook leer je de principes van veel gebruikte intelligentietests kennen, kom je te weten hoe een persoonlijkheidsvragenlijst of integriteitsvragenlijst werkt en leer je om te gaan met verschillende soorten interviewvragen. 'De Nieuwe Assessmentgids' is nadrukkelijk geen ‘voorzegboek’ maar een leerboek, om je kennis, inzicht en vaardigheden op assessmentgebied bij te brengen. Zaken dus waar je wat aan hebt en die ook in het vervolg van je loopbaan van pas komen. Het boek bevat heel veel oefenvoorbeelden van- en uitleg over alle mogelijke assessmenttests en instrumenten.

Het boek bevat tevens een assessmentevaluatielijst, die je kunt gebruiken om de kwaliteit van je assessment te beoordelen. Had ik er wat aan? Werd ik fair behandeld? Heb ik wat geleerd over mezelf wat ik nog niet wist?

Specificaties

ISBN13:9789026327346
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:368
Druk:44
Verschijningsdatum:17-4-2014
ISSN:

Expertrecensies (1)

De nieuwe assessmentgids (het psychologisch onderzoek)
Peter van den Boom | 2 september 2014
Selectiefouten kosten werkgevers veel geld. Maar een verkeerde arbeidskeuze of keuze voor de verkeerde werkgever doet veel pijn bij de medewerker. Daarom hebben assessments niet alleen een plaats in het managementinstrumentarium. Zij laten zich ook uitstekend inzetten op aanvraag van de kandidaat zelf. De mens is immers eigenaar van zijn eigen loopbaan. ‘De nieuwe assessmentgids; het psychologisch onderzoek’ van Wim Bloemers bereidt kandidaten effectief voor op de juiste keuze: wie ben ik en waar kom ik tot mijn recht?
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
14 stemmen
0
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Wim Bloemers

Wim Bloemers is persoonlijkheidspsycholoog en filosoof. Hij publiceert regelmatig op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. Ook is hij als docent verbonden aan de Open Universiteit Nederland.

Andere boeken door Wim Bloemers

Inhoudsopgave

Verantwoording
Voorwoord prof.dr. W.K.B. Hofstee
Gesprek over het oude assessment

1. Inleiding: assessment van oud naar nieuw
2. Wat is een assessment?
3. Waaruit bestaat een assessment
4. Intelligentietest en intelligentie
5. Tests voor cijfermatig inzicht
6. Tests voor picturale informatie
7. Taalvaardigheidtest
8. De rest: andere specifieke prestatietests
9. Persoonlijkheidsvragenlijsten
10. Integriteitsvragenlijsten
11. Het assessmentinterview
12. Assessmentsimulaties of rollenspelen

Nawoord
Gesprek over het nieuwe assessment

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De nieuwe assessmentgids (het psychologisch onderzoek)