Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Uit de brand: omgaan met mensen met burnout

Ingenaaid Nederlands 2004 9789026517501
Niet leverbaar.

Samenvatting

Burnout is een psychische toestand die ingrijpende gevolgen heeft voor het functioneren op het werk en in de privé-situatie. Voor de persoon met burnout zelf, maar óók voor zijn of haar omgeving. Het leven van een partner of familielid verandert eveneens. Bovendien heeft de omgeving vaak veel vragen over wat verstandig is om te doen en wat niet. Hoe gaat u om met de klachten en de veranderingen in de persoonlijkheid? Of hoe begeleidt u een collega of werknemer zo goed mogelijk bij terugkeer op het werk?

In dit boek komt aan de orde wat een burnout is, hoe het ontstaat en wat de gevolgen zijn voor het functioneren van degene die aan burnout lijdt. Daarnaast gaat dit boek over hoe u als partner, familielid, vriend, collega of werkgever met de persoon die een burnout heeft en zijn klachten om kunt gaan. Naast adviezen over hoe om te gaan met klachten zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid en negatief denken, wordt ook behandeld hoe u als betrokkene de juiste steun kunt bieden bij het omgaan met reacties van de omgeving, contacten met instanties en de hulpverlening en re-integratie op het werk. Ook geeft dit boek adviezen over hoe u als betrokkene in deze situatie zelf het hoofd boven water houdt en uw eigen burnout voorkomt. Ten slotte wordt er ook vooruitgeblikt op de veranderingen in het leven na de burnout.

'Uit de brand' is geschreven voor mensen met burnoutklachten én hun omgeving. Dit kan gaan om familie, vrienden, collega's en werkgevers, maar ook begeleiders en behandelaars van mensen met burnoutklachten, zoals psychologen, bedrijfs- en huisartsen.

Specificaties

ISBN13:9789026517501
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:120
Uitgever:Harcourt
Druk:1
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Lezersrecensies

3.0 van de 5
4 stemmen
0
1
2
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Arno van Dam

Arno van Dam is psycholoog-psychotherapeut en werkzaam bij GGZ Westelijk Noord-Brabant als hoofd van de afdeling Protocollaire Behandelingen en als preventiefunctionaris ten behoeve van het programma Arbeid. Daarnaast doet hij onderzoek naar informatieverwerkingsstoornissen bij burn-out aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en is hij verbonden aan het bureau AM&E Stresspreventie.

Andere boeken door Arno van Dam

Over Fieke de Leeuw

Fieke de Leeuw is psycholoog en als staffunctionaris Preventie werkzaam bij GGZ Westelijk Noord-Brabant. Daar coördineert zij het preventieprogramma Arbeid.

Andere boeken door Fieke de Leeuw

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Burnout
3. Burnoutpreventie
4. De behandeling van burnout
5. De partner en burnout
6. De werkgever en burnout
7. Zorg voor betrokkenen
8. Het leven na de burnout

Dankwoord
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Uit de brand: omgaan met mensen met burnout