Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Cijfers zeggen niet alles!

Methoden ter verbetering van de interne managementsrapportage

Gebonden Nederlands 1996 9789026721106
Niet leverbaar.

Samenvatting

Er zijn weinig over het verbeteren van de interne managementinformatie en -rapportage. De meeste boeken gaan over de jaarverslaggeving of over management accounting onderwerpen. Dit boek gaat specifiek over het verbeteren van intern gerichte managementsrapportage, met behulp van niet-financiële gegevens en actieplannen.

'Cijfers zeggen niet alles!' is een toegankelijk en praktisch boek waarmee de lezer zelf aan de slag kan gaan. De auteurs geven veel praktische uitwerkingen en voorbeelden van bedrijven die hun managementsrapportage hebben verbeterd met de hulp van d e in dit boek beschreven concepten. Daarbij maken zij gebruik van hun brede, internationale ervaring op dit terrein. Bovendien volgt de lezer de belevenissen van voorbeeldbedrijf Handy en Trendy tijdens het verbeteringsproces van de managementinformatie en - rapportage.

Specificaties

ISBN13:9789026721106
Trefwoorden:rapportage
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:237

Lezersrecensies

3.0 van de 5
2 stemmen
0
1
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
André de Waal: ‘Succesfactoren zakken door het ijs’
Walter van Hulst 9 oktober 2008 Consultants en conferenties, methoden en managementboeken. Keuze te over om organisaties te verbeteren. Maar of het nu gaat om het INK-model, EFQM, Six Sigma of Balanced Scorecard, het ontbreekt vaak aan onderbouwing of zo’n methodiek écht werkt, stelt André de Waal onomwonden. Bovendien kun je beter met een enkele kogel doeltreffend te werk gaan dan een schot hagel lossen.

Over André de Waal

Dr. André A. de Waal MBA is managing partner en academisch directeur van het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kenmerken van high performance organisaties, en partner van het Finance Function Research & Development Center, een organisatie die zich specifiek richt op het versterken van financiële functies. Hiervoor heeft hij zeventien jaar als organisatieadviseur en vennoot gewerkt bij Arthur Andersen en Holland Consulting Group, en veertien jaar als professor Organizational Effectiveness aan de Maastricht School of Management. Hij is ook gastdocent (geweest) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en Cranfield University UK. André heeft een MSc in Scheikunde van de Leiden Universiteit, een MBA van Northeastern University Boston, en een Ph.D. in Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. In april 2002 is André aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op het onderwerp van de gedragsaspecten die belangrijk zijn voor een succesvolle invoering en gebruik van prestatiemanagementsystemen. Hij geeft les en doet projecten op het gebied van high performance organisaties en prestatiemanagement in landen als China, Vietnam, Bangladesh, Mongolië, Nepal, Peru, Ecuador, Suriname, Verenigde Staten, U.K., Italië, België, Polen, Saudi-Arabië, Jemen, Verenigde Arabische Emiraten, Palestina, Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania en Zambia. André is door Managementboek.nl geselecteerd als een van 'Hollandse Meesters in Management', tien mensen die het managementdenken in Nederland het meest hebben beïnvloed tijdens het laatste decennium. Vooral zijn onderzoek naar de kenmerken van high performance organisaties trekt (internationaal) aandacht. André heeft inmiddels ruim 450 artikelen en 35 boeken op de gebieden van prestatiemanagement en organisatieverbetering op zijn naam staan, waaronder de bestseller 'Hoe Bouw Je Een High Performance Organisatie?' (Van Duuren Management, 2013), 'Power of Performance Management, How Leading Companies Create Sustained Value' (John Wiley & Sons, 2001), 'Quest for Balance, the human element in performance management systems' (John Wiley & Sons, 2002), 'Strategic Performance Management, A Managerial and Behavioural Approach, 2nd edition' (Palgrave MacMillan, 2013) en 'What Makes A High Performance Organization, Five Validated Factors Of Competitive Performance That Apply Worldwide' (Global Professional Publishing, 2012). Website: www.hpocenter.nl

Andere boeken door André de Waal

Inhoudsopgave

Voorwoord

Dankwoord

1. Cijfers zeggen niet alles
2. Financiële cijfers alleen zijn onvoldoende
3. Praktische ontwikkeling van kritische succesfactoren en prestatie-indicatoren
4. Syndicatoren
5. Toekomst en actiegerichte rapportage
6. De transparante organisatie
7. De informatiearchitectuur voor managementsrapportage en de transparante organisatie
8. En nu aan de slag

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cijfers zeggen niet alles!