Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

360°-Feedback als 'eye-opener'

Ingenaaid Nederlands 1997 9789026727139
Voormalig top 100Totaal 33 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

360 graden feedback is een nieuw verschijnsel in Nederland. Het is een manier van informatie verzamelen over het functioneren van een medewerker, waarbij niet alleen de direct leidinggevende betrokken is, maar ook een aantal personen rondom deze medewerker (vandaar de naam 360 graden feedback). 360 graden feedback wordt onder meer gebruikt voor de persoonlijke ontwikkeling van individuen en teams, het oplossen van conflicten, het verbeteren van de klantgerichtheid, het meten van effecten van trainingen en het beoordelen van het functioneren van medewerkers. In dit boek wordt de methode 360 graden feedback beschreven. Vijf auteurs uit verschillende ondernemingen (Siemens, Belastingdienst, Xerox, IBM en GE Plastics) schrijven over hun praktijkervaringen met de 360 graden feedback. Hun ervaringen met doelstellingen, spelregels, stappenplannen, formulieren, resultaten en valkuilen geven dit boek een praktische diepgang.

Specificaties

ISBN13:9789026727139
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:148

Lezersrecensies

2.5 van de 5
4 stemmen
0
0
3
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jacco van den Berg

Jacco van den Berg is directeur van Van den Berg Training & Advies. Zijn bureau ondersteunt al tien jaar mens en organisatie in hun ontwikkeling. Van den Berg Training & Advies is specialist op het gebied van competentie- en performancemanagement en leiderschapsontwikkeling. Van den Berg schreef vele boeken en artikelen over de onderwerpen werving en selectie, beoordelings-, functionerings- en POP-gesprekken, coachen, leidinggeven en ziekteverzuim. Zo is hij auteur van het GROTE gesprekkenboek, het handboek werving en selectie, POP in Nederland en vele andere praktische boeken. Hij is columnist van het tijdschrift Personeelbeleid en levert wekelijks een bijdrage aan de rubriek Verdien ik wel genoeg? in de Volkskrant.

Andere boeken door Jacco van den Berg

Over Loek van den Broek

Loek van den Broek is opgegroeid in het HR-vak. Hij was directeur van Van den Broek & Partners en heeft nu een eigen advies- en trainingsbureau met opleidingen voor managers en HR-medewerkers. Dit is zijn zestiende boek over het HR-vak. Hij spreekt regelmatig op congressen.

Andere boeken door Loek van den Broek

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Beoordelen en functioneringsgesprekken: de voorlopers van 360 graden feedback
2. 360 graden feedback
3. De ontwikkeling van 360 graden feedback als eye-opener
4. Constructieve feedback geven
5. De wijze van invoering van 360 graden feedback
6. GE Plastics en 360 graden
7. IBM: beoordelen en ontwikkelen van 360 graden feedback
8. Xerox: feedback geven en nemen
9. Siemens Nederland: de beoordeling van leidinggevenden
10. 360 graden feedback voor het management van de Belastingdienst

Slotwoord
Literatuur
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        360°-Feedback als 'eye-opener'