Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Behandeling van angststoornissen bij kinderen en adolescenten

Paperback Nederlands 2008 9789031351657
Verkooppositie 2785Hoogste positie: 2785
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Angststoornissen zijn de meest voorkomende vorm van psychopathologie bij kinderen en jeugdigen en gaan vaak niet spontaan over. Bovendien leiden angststoornissen tot allerlei andere problemen, zoals schooluitval, depressie, alcoholmisbruik en problemen in het gezin.

Dit boek is een praktische gids voor de behandeling van kinderen en jongeren met angststoornissen. Het beschrijft hoe deze stoornissen kunnen ontstaan en gaat in op de effectiviteit van verschillende vormen van cognitieve gedragstherapie. De meest effectieve technieken zijn opgenomen in een gedetailleerd behandelprotocol, dat in dit boek wordt gepresenteerd. Het protocol is ontwikkeld op basis van een meerjarige studie in een aantal gerenommeerde Nederlandse behandelcentra, en is bewezen effectief en kosteneffectief.

Hulpverleners beschikken hiermee over een beproefde methode voor de behandeling van kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar, die kampen met een angststoornis.
De kinderen zelf en hun ouders kunnen tijdens de therapie aan de slag met de twee bijbehorende, rijk geïllustreerde werkboeken. Deze zijn apart te bestellen.

Specificaties

ISBN13:9789031351657
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:129
Druk:1
Verschijningsdatum:17-2-2012
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Susan Bögels

Prof. Dr. Susan M. Bögels is klinisch psycholoog, psychotherapeut, mindfulnesstrainer en supervisor VCGt. Ze is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en initiatiefnemer en directeur van UvA minds, behandelcentrum voorouder en kind.

Andere boeken door Susan Bögels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Behandeling van angststoornissen bij kinderen en adolescenten