Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789031386079. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

En nu online...Sociale media voor professionals, organisaties en trainers

Paperback Nederlands 2012 9789031397457
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

We kunnen er niet meer omheen. Sociale media zijn er en zullen invloed hebben op onze manier van werken en leren. Hoe kun je als professional en als organisatie goed gebruik maken van sociale media? Welke mogelijkheden bieden sociale media om effectiever te werken in netwerken? Wat betekent dit voor organisaties en managers? En hoe kunnen sociale media een ondersteunende rol vervullen in formele en informele leerprocessen?

Dit boek gaat in op deze vragen en is interessant voor iedereen die wil weten wat je nu zelf met sociale media kunt en hoe je meer strategisch in deze wereld kunt participeren. Met als doel om zelf, in een team of als organisatie, online te leren. Ook als je wilt weten óf je je er wel in moet willen verdiepen. In dit boek worden sociale media niet bekeken vanuit een marketing- of communicatieperspectief, maar vanuit het perspectief van collectief leren.

Het boek bestaat uit drie delen.
1. Gebruik van sociale media in je eigen werk als professional.
2. Sociale media bij het werken als team of lerende organisatie.
3. Het faciliteren van online leren.

'En nu online...Sociale media voor professionals, organisaties en facilitatoren' laat zien hoe sociale media werken. Dit wordt uitgebreid geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden en -verhalen.

Dankzij de vele praktische tips en tools kun je hiermee zelf direct aan de slag. Werken via sociale media is als het betreden van een nieuw land, doordat de ongeschreven regels, de cultuur, het openlijk delen van informatie en ideeën fundamenteel anders zijn dan gewend. Een land met een nieuwe taal, onbekende tools en een nog ongekende hoeveelheid mogelijkheden. Met dit boek hopen we ons enthousiasme voor sociale media over te brengen en lezers te verleiden tot experimenteren.

Specificaties

ISBN13:9789031397457
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:243
Druk:2
Verschijningsdatum:19-12-2012

Expertrecensies (1)

recensie
En nu online...Sociale media voor professionals, organisaties en facilitatoren
Peter de Roode | 4 april 2011
Sociale media zijn niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Iedereen lijkt zich ermee bezig te houden en veel communicatie vindt o.a. plaats via YouTube, Twitter, LinkedIn en Facebook. Maar hoe behendig zijn we er daadwerkelijk mee? In 'En nu online' krijgt de lezer een goed en samenhangend beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die de sociale media rijk zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Over Sibrenne Wagenaar

Sibrenne Wagenaar is gefascineerd door de vele mogelijkheden van tools en technologie om leren en werken te versterken. Ze ontwikkelt en begeleidt praktische en vernieuwende leertrajecten, met sociaal leren als belangrijk onderdeel. Graag verkent ze samen met anderen nieuwe tools en toepassingen op het gebied van online leren. Sibrenne werkt samen met Joitske Hulsebosch in Ennuonline. Zij geven al sinds 2010 advies aan organisaties en bieden leergangen aan over online en blended leren. Zie hiervoor de website ennuonline.com. Ze bloggen actief en schreven eerder de boeken ‘En nu online’ en ‘Leren in tijden van tweets, apps en likes’. Ze begeleiden daarnaast de actieve community LOSmakers.

Andere boeken door Sibrenne Wagenaar

Over Joitske Hulsebosch

Joitske Hulsebosch ziet alle online platforms en tools als een speeltuin van nieuwe mogelijkheden om leer- en veranderprocessen te ondersteunen. Ze werkt veel met internationaal werkende organisaties. Ze is in Nederland al in 2005 gaan bloggen en was één van de eersten op Twitter. Ze houdt ervan om anderen enthousiast te maken over nieuwe online mogelijkheden. Joitske werkt samen met Sibrenne Wagenaar in Ennuonline. Zij geven al sinds 2010 advies aan organisaties en bieden leergangen aan over online en blended leren. Zie hiervoor de website ennuonline.com. Ze bloggen actief en schreven eerder de boeken ‘En nu online’ en ‘Leren in tijden van tweets, apps en likes’. Ze begeleiden daarnaast de actieve community LOSmakers

Andere boeken door Joitske Hulsebosch

Inhoudsopgave

1. Introductie

Deel 1: Aan de slag met sociale media als professional
2. Online professionaliseren
3. Een strategie ontwikkelen
4. Sociale media inpassen in je werk

Deel 2: Aan de slag met sociale media in teams en organisaties
5. Op weg naar organisatie2.0
6. Introduceren van sociale media in de organisatie
7. Sociale media voor collectief leren
8. Online samenwerken in teams

Deel 3: Aan de slag met online faciliteren
9. Online leren
10. Voorbeelden van leerinterventies
11. Ontwerpen van online-leerprocessen
12. De rol van de online-trainer

Over de auteurs
Overzicht van links

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        En nu online...Sociale media voor professionals, organisaties en trainers