Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789033480898. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
, ,

Het Nieuwe Organiseren: alternatieven voor de bureaucratie

Paperback Nederlands 2018 9789492398109
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2350Hoogste positie: 28
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het nieuwe organiseren: alternatieven voor de bureaucratie

Dit boek is een volledige herwerking van Het nieuwe organiseren (2010). Bij deze volledige herwerking is rekening gehouden met feedback van zowel lezers als docenten. De inhoud is geactualiseerd, de omvang van de bespreking van sommige thema’s teruggebracht en zijn er nieuwe thema’s en cases toegevoegd, wat de opbouw van het boek overzichtelijker maakt. Zoals ideeën over het netwerkregime die verder zijn uitgewerkt in twee nieuwe hoofdstukken, met actuele trends zoals Agile, Scrum en de ‘exponentiële’ organisatie, en het socio-technisch perspectief daarop.
Dit boek gaat over integraal organiseren. Organisaties staan tegenwoordig voor grote uitdagingen op het terrein van innovatie, klantgerichtheid, flexibiliteit, productiviteitsverhoging en het vinden en behouden van talent. Eenzijdige technische innovaties kunnen daar slechts beperkt aan bijdragen.

Ook eenzijdige aandacht voor cultuur en gedrag kent zijn beperkingen. Sociale innovatie heeft betrekking op integrale ontwikkeling en vernieuwing van de arbeidsorganisatie. Veel organisaties zijn gebaseerd op hardnekkige bureaucratische organisatieprincipes, die niet meer van deze tijd zijn.

Het nieuwe integraal organiseren biedt duurzame oplossingen voor de beperkingen en disfuncties die kleven aan traditioneel gestructureerde organisaties. We hebben niet de illusie dat met quick fixes en quick wins de oplossing van alle hedendaagse organisatieproblemen wordt gevonden. Het eerste deel van dit boek is daarom gericht op het fundamenteel doorgronden van de problemen van organisaties: dit is een voorwaarde voor het vinden van duurzame oplossingen.

Bij het vinden van deze structurele oplossingen voor organisatieproblemen, uitgewerkt in het tweede deel van dit boek, is de strategie die de organisatie nastreeft leidend. Het primaire proces en de eisen die daaraan worden gesteld om de strategie te kunnen realiseren, zijn het aanknopingspunt voor het organiseren. Bij het integraal organiseren staan de oplossingen bovendien niet bij voorbaat vast, maar gaat het juist om het vinden van ontwerpoplossingen die specifiek zijn voor elke organisatie. We behandelen in dit kader een integrale ontwerpketen die ondersteuning biedt, om in de praktijk te zoeken naar oplossingen voor de specifieke situatie.

Dit boek is geschreven voor studenten, praktijkbeoefenaars en organisatiedeskundigen die écht de moeite willen nemen zich te verdiepen in het functioneren van organisaties tegen hun structurele achtergrond en mee willen denken over duurzame sociale innovatie.

Specificaties

ISBN13:9789492398109
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:555
Druk:4
Verschijningsdatum:7-9-2018
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
7 stemmen
5
1
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Het Nieuwe Organiseren - Alternatieven voor de bureaucratie
Herman Kuipers 8 oktober 2018 Het nieuwe organiseren is een volledige herwerking van Het nieuwe organiseren (2010). Bij deze volledige herwerking is rekening gehouden met feedback van zowel lezers als docenten.

Over Herman Kuipers

Prof. dr. H. Kuipers is hoogleraar Sociotechniek aan de faculteit Bedrijfskunde van de Technische Universiteit Eindhoven en hoogleraar Organisatiepsychologie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Andere boeken door Herman Kuipers

Over Pierre van Amelsvoort

Pierre van Amelsvoort is bedrijfskundige, met als specialisme het sociotechnisch ontwerpen en veranderen van organisaties. Hij is tijdens zijn studie geïnteresseerd geraakt in de relatie tussen mens en organisatie. In zijn loopbaan als organisatieadviseur is hij gedurende twintig jaar betrokken geweest bij organisatieveranderingen in diverse industriële en dienstverlenende organisaties. In dit werk stonden het ontwerpen en het invoeren van moderne organisatievormen, gebaseerd op zelfsturing, centraal. In 1990 richtte hij samen met Guido Scholtes de Sociotechnische Organisatie Adviesgroep (ST-groep) op. de ST-groep is gespecialiseerd in het praktisch het toepassen van sociotechnische concepten bij organisaties. Daarnaast levert de ST-groep een bijdrage in de verdere ontwikkeling van de sociotechnische theorievorming. Naast organisatieadviseur is Pierre van Amelsvoort bijzonder hoogleraar aan de Nijmegen School of Management. De afgelopen jaren heeft hij diverse artikelen en boeken geschreven over het verbeteren van de organisatie. Als spreker heeft hij in vele congressen een bijdrage geleverd aan het verspreiden van de praktische inzichten omtrent sociotechnische organisatievernieuwing.

Andere boeken door Pierre van Amelsvoort

Over Eric-Hans Kramer

ERIC-HANS KRAMER is Universitair Hoofddocent “Human Factors & Systeemveiligheid” aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda. In deze functie heeft diverse onderzoeken naar uitgezonden eenheden van de krijgsmacht ontwikkeld, uitgevoerd en begeleid. Daarnaast is hij betrokken geweest bij diverse interne adviestrajecten binnen de krijgsmacht. Eric-Hans is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven aan de faculteit “Technologie Management” en is afgestudeerd als theoretisch psycholoog in Leiden.

Andere boeken door Eric-Hans Kramer

Inhoudsopgave

Woord vooraf bij deze nieuwe versie
Woord vooraf
Over de auteurs

1. Inleiding: thematiek en opzet van dit boek

Deel 1: Positionering, het theoretische fundament, organisatieregimes
2. Het integrale perspectief op organiseren
3. Systeemtheorie en het integrale perspectief
4. De organisatie als interactienetwerk
5. Structuur en motivatie
6. Vier organisatieregimes

Deel 2: Het bureaucratische regime
7. Structuurkenmerken van het bureaucratisch regime
8. Moderne functie-eisen en de beperkingen van het bureaucratisch regime

Deel 3: Het ontwerpen van flexibele structuren
9. Uitgangspunten voor flexibel ontwerp
10. De integrale ontwerpketen
11. Het macro- en meso-ontwerp van de productiestructuur in het flexibele regime
12. Het micro-ontwerp van de productiestructuur in het flexibele regime
13. Het ontwerpen van de besturingsstructuur
14. Het koppelen van organisatorische eenheden
15. Het ontwerp van systemen
16. Het hyperflexibel netwerkregime: positionering
17. Netwerkregime en ontwerpketen

Deel 4: Nabeschouwing
18. Het proces van integrale organisatievernieuwing
19. De integrale sociotechnische benadering in een bredere context
20. Tot slot

Literatuur
Appendix: Overzicht van tekstboxen
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Nieuwe Organiseren: alternatieven voor de bureaucratie