Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het dertigersdilemma

De belangrijkste loopbaan-en levensvragen van twintigers en dertigers

Paperback Nederlands 2008 9789035132702
Voormalig top 100Totaal 31 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Rond de dertig lijkt het wel permanent spitsuur in je hoofd. Grote beslissingen moeten worden genomen op het gebied van carrière, relaties, kinderen en huis. De meeste dertigers hebben het ogenschijnlijk prima voor elkaar. En toch knaagt er iets. Het dertigersdilemma, of de quarterlife crisis. Het zoveelste modeverschijnsel, of een serieus probleem?

Nienke Wijnants deed onderzoek naar het fenomeen en ontdekte dat maar liefst driekwart van de hoger opgeleiden tussen de 25 en 35 jaar in meerdere of mindere mate kampt met zogenaamde dertigersdilemma's.

Dertigers van nu zien zich geconfronteerd met een schier oneindige hoeveelheid keuzemogelijkheden in vrijwel elk aspect van het leven. Samenwonen, trouwen, of toch maar niet? Wel of geen kinderen en wanneer? Carrière maken, voor jezelf beginnen, vrijwilligerswerk in Afrika, of toch eerst die wereldreis?

Daarnaast heerst het beeld dat het ideale leven maakbaar is en ervaren dertigers op steeds jongere leeftijd al de druk van de grote, existentiële vragen. Zit ik wel op het juiste spoor? Wat is het nut van mijn leven eigenlijk? Is dit het nu?

'Het dertigersdilemma' is een boek voor en over dertigers. Het gaat in op alle aspecten van de twijfels en vragen van jonge hoger opgeleiden van nu. Het boek staat vol met tips en adviezen voor dertigers en voor hen die met dertigers werken of leven.

Specificaties

ISBN13:9789035132702
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:255
Uitgever:Bert Bakker
Druk:1
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Expertrecensies (2)

Het dertigersdilemma
Carla Verwijs | 20 oktober 2008
De leeftijd van dertig lijkt het moment waarop veel grote keuzemomenten samenvallen. Dertigers moeten beslissen over hun carrière, relatie, trouwen, huis kopen, kinderen en wat al niet meer. Daarbij zijn tegenwoordig de keuzemogelijkheden zo groot, dat ze niet meer weten wat ze moeten kiezen. Je kunt het een luxeprobleem noemen. Feit is dat veel hoog opgeleide dertigers hier last van hebben, aldus Nienke Wijnants in 'Het dertigersdilemma'.
Lees verder
Het dertigersdilemma
Pierre de Winter | 3 september 2008
Een nieuw fenomeen was het al lang niet meer. Maar met het boek Het dertigersdilemma heeft psycholoog en loopbaanadviseur Nienke Wijnants de ‘dolende dertiger’ nog eens stevig op de kaart gezet.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
2
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Nienke Wijnants

Nienke Wijnants is psycholoog en loopbaanadviseur. Aan de Universiteit van Amsterdam doet zij promotieonderzoek naar dertigersdilemma's. Daarnaast schrijft zij columns en geeft in binnen- en buitenland lezingen en workshops voor en over dertigers.

Andere boeken door Nienke Wijnants

Inhoudsopgave

Inleiding

I Issues van dertigers in deze tijd

1 De meerkeuzemaatschappij
2 De mythe van 'het perfecte leven'
- We móeten zoveel
- Ben jij niet happy met je leven? Dat is dan mooi je eigen schuld!
3 De zin van het leven

II Het dertigersdilemma in de praktijk
4 Dilemma's op carrièregebied
5 Dilemma's in relaties
6 Het kindervraagstuk - Willen we ze wel of niet, wanneer en met wie?

III De oplossing?
7 Over authenticiteit, autonomie en geluk
8 Het onderzoek

Literatuurlijst
Woord van dank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het dertigersdilemma