Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Haal meer uit je hersenen

Over snellezen, geheugentechnieken en mindmapping

Paperback Nederlands 2009 9789035134508
Voormalig top 10034 dagen in de Top 100
Niet leverbaar.

Samenvatting

Hoe kunt u een boek in de helft van de tijd lezen, maar met een beter tekstbegrip? Hoe kunt u meer onthouden en uw hersenen tegelijkertijd rust gunnen? En hoe zorgt u ervoor dat u geconcentreerd blijft tijdens het opnemen en verwerken van informatie? Kortom: hoe verbetert u de werking van uw hersenen?

In 'Haal meer uit je hersenen' zoekt Mark Tigchelaar de grenzen van de hersencapaciteit op en laat hij zien hoe u uw hersenen optimaal kunt laten functioneren.
Op een toegankelijke manier beschrijft Tigchelaar de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en transponeert hij deze naar de praktijk. 'Haal meer uit je hersenen' is een informatief, inventief en baanbrekend handboek voor iedereen die meer uit zijn hersenen wil halen.

Klik hier voor een test om te zien hoe ùw hersenen functioneren.

Specificaties

ISBN13:9789035134508
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:175
Uitgever:Bert Bakker
Druk:1
Verschijningsdatum:28-8-2009
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (1)

Haal meer uit je hersenen baanbrekend?
Ronald Buitenhuis | 25 februari 2010
Als je kauwgum kauwt, scoor je beter op testen. En iemand die 21 uur achter elkaar wakker is, heeft hetzelfde denkvermogen als iemand die dronken is. Deze en meer boeiende inzichten komen uit het boek Haal meer uit je hersenen van Mark Tigchelaar. Alleen op titel al koopwaardig. Want wie wil nu niet meer uit zijn hersenen halen?
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

4.3 van de 5
4 stemmen
1
3
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Mark Tigchelaar over hersenkracht
Ronald Buitenhuis 28 januari 2010 Hoe kun je sneller lezen en deze informatie beter opslaan, vroeg Mark Tigchelaar zich af. In Haal meer uit je hersenen beschrijft hij technieken voor geheugentraining, mindmapping en snellezen. Tigchelaar sprak met M&L over de achtergrond van deze technieken en legt uit waarvoor je ze kunt gebruiken.

Over Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar (1984) studeerde neuropsychologie en begeleid kenniswerkers, ondernemers en topsporters om hun prestaties te verbeteren. Hij schreef vijf boeken over hoe we meer uit onze hersenen kunnen halen, welke in zes talen zijn vertaald. Hij heeft verschillende TEDx talks gegeven en wordt wereldwijd gevraagd voor lezingen. In de afgelopen 15 jaar hebben meer dan 100.000 mensen een training bij hem gevolgd. Mark trainde met zijn bedrijf UseClark meer dan 100.000 professionals, ondernemers en topsporters. Bij al deze mensen zagen ze steeds vier problemen terugkomen die allemaal te maken hadden met afleiding. Zodra mensen wisten wat deze concentratielekken waren en wat ze eraan konden doen, kregen ze zelfs op de meest chaotische dagen hun werk gedaan. Over deze inzichten gaat zijn nieuwste boek én gelijknamige seminar: Focus AAN/UIT. Hij laat zien hoe je met volle aandacht kunt werken in een wereld vol afleiding.

Andere boeken door Mark Tigchelaar

Inhoudsopgave

Inleiding
Hoe lees ik dit boek met meer begrip in een kwart van de normale tijd?

1. Het maakbare brein
2. Snellezen
3. Mindmapping
4. Geheugentechnieken
5. Productiviteit

Nawoord
Verantwoording
Noten
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Haal meer uit je hersenen