Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Geert Wilders

Tovenaarsleerling

Paperback Nederlands 2010 9789035135345
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Geert Wilders - Tovenaarsleerling' leest als een politieke thriller, maar is in werkelijkheid een nauwkeurige en goed gedocumenteerde beschrijving van de politieke carrière van Geert Wilders. Zijn succesvolle loopbaan als fractieassistent bij de VVD, die hem in 1998 een Kamerzetel zou opleveren, verliep aanvankelijk op een volstrekt normale manier.

Pas na de komst van Ayaan Hirsi Ali in de VVD-fractie en haar komeetachtige politieke carrière en na de beestachtige moord op Theo van Gogh, nam het leven van Geert Wilders een spectaculaire wending. Hij werd, samen met Hirsi Ali, plotseling een zwaar bewaakte Nederlander. Vlak voor de moord op Van Gogh had hij de VVD verlaten, en tot aan de Kamerverkiezingen van 2006 geloofden weinigen dat zijn alleingang een succes zou worden. Na de première van 'Fitna' werd hij niet alleen de zwaarst bewaakte politicus van Europa, maar ook de bekendste Nederlander buiten Nederland.

Wat verklaart zijn enorme electorale aantrekkingskracht - en wat beweegt hem? Deze politieke biografie geeft verklaringen, maar geen oordelen. Het boek laat de beoordeling aan de lezer.

Specificaties

ISBN13:9789035135345
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:283
Uitgever:Bert Bakker
Druk:1
Verschijningsdatum:1-8-2010

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Meindert Fennema

Prof. Dr. Meindert Fennema is voorzitter van de afdeling politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is de voorzitter van het Center for Research on Radicalism and Extremism dat het onderzoek over radicalisering en extremisme coördineert voor vier Nederlandse universiteiten. Hij promoveerde op een proefschrift over internationale netwerken van banken en industrie: 'International Networks of Banks and Industry' (1982). Samen met Jean Tillie heeft hij veel gepubliceerd op het gebied van anti-immigranten partijen en over het sociale kapitaal van immigrantengroepen en hun politieke participatie. Daarnaast heeft Fennema veel gepubliceerd op het gebied van internationale corporate governance. Zijn publicaties vindt u op zijn website.

Andere boeken door Meindert Fennema

Inhoudsopgave

Verantwoording

1 Wilders ontmoet Bolkestein
2 Wilders helpt Jozias van Aartsen in het zadel
3 Los van de VVD
4 Alleen met de PVV
5 Onrust
6 Het proces
7 Wilders in het buitenland
8 Van Succes naar succes

Epiloog
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geert Wilders