Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De woorden om het te zeggen

Psychotherapie voor psychotherapeuten

Paperback Nederlands 2010 9789035136038
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Tim, een hoogleraar fysica, is in psychotherapie geweest bij Carla, een klinisch psycholoog-psychotherapeut. Na een halfjaar neemt hij contact op met de vraag nog eens te mogen terugkeren; niet voor behandeling, maar voor de beantwoording van een serie vragen over het psychotherapieproces dat hij heeft ondergaan. Hij wil beter begrijpen hoe psychotherapie werkt.

Er vinden acht ontmoetingen plaats die in de vorm van een dialoog worden beschreven en waarin ook bijgedachten, fantasieën en dromen van zowel Tim als Carla een plaats krijgen. Weldra blijken de intenties van Tim complexer te liggen dan hij aanvankelijk meldde en ook Carla lijkt te wankelen in haar rol als docent.

´De woorden om het te zeggen´ zit boordevol waardevolle informatie over hoe psychotherapie werkt, de mechanismen die werkzaam zijn in psychische stoornissen, de psychologie als discipline, sociaal-maatschappelijke en politieke aspecten van hulpverlening, et cetera. Er wordt menig heilig huisje omvergekegeld en veel interessante en actuele discussie gevoerd tussen twee vertegenwoordigers van geheel verschillende disciplines.

Specificaties

ISBN13:9789035136038
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Bert Bakker
Druk:1
Verschijningsdatum:12-10-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De woorden om het te zeggen