Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Strafschop

zoektocht naar de ultieme penalty

Paperback NL 9789035226760
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat is het recept voor de ultieme strafschop? Waarop moet een speler bij het nemen van een strafschop letten? Moet een keeper wachten met zijn reactie of gokken op een hoek? Is het een voordeel om met strafschoppenseries (shoot-outs) te beginnen? Het zijn vragen waarop gerenommeerde Nederlandse coaches geen antwoord hebben. Zij blijven volharden dat strafschoppenseries 'loterijen' zijn. Toch verliezen juist Nederlandse teams keer op keer belangrijke wedstrijden na shoot-outs. Waarom behoren juist de Nederlandse spelers wereldwijd tot de slechtste strafschoppennemers?

Op basis van interviews, vakliteratuur, wetenschappelijk onderzoek en statistieken komt Vergouw tot praktische tips voor speler, keepers en coaches. In het boek zijn exclusieve interviews opgenomen met strafschopspecialisten als Jan Mulder, Gerrie Mühren, Hans van Breukelen, Jan Reker en vele andere coryfeeën.

De tweede druk van 'De Strafschop' is geactualiseerd en uitgebreid. De strafschoppenreeks tijdens het EK 2000 is in deze uitgave opgenomen, evenals de 'Schwalbe', een hoofdstuk over de scheidsrechter en de penalty's van Johan Cruijff.

Gyuri Vergouw (1961) is directeur van Vergouw Consulting (www.vergouw.com) en schrijver van managementboeken. Ooit hoopte hij, zoals veel kleine jongetjes, zélf de beslissende strafschop te mogen nemen. Nu hoopt hij dat dit boek alsnog zal leiden tot succesvolle strafschoppenseries voor Oranje en Nederlandse clubteams.

'Het lezen van het boek De Strafschop van Vergouw zou alle internationals verplicht moeten worden gesteld. Vergouw geeft talrijke tips.'

De Volkskrant 'Voetbalminnend Nederland rest niets anders dan te hopen dat de opvolger van Rijkaard het boek van Vergouw tot verplichte kost maakt voor zijn internationals.'

Algemeen Dagblad 'Het houdt de Natie bezig, maar Gyuri Vergouw geeft in zijn boek "De Strafschop" overal antwoord op.'

'Bijzonder nuttig leesvoer voor iedereen die wel eens bij een strafschop is betrokken.' Voetbal International 'Professor Strafschop' De Morgen (België).

Bestemd voor:
Trainers, voetballers en voetballiefhebbers.

Specificaties

ISBN13:9789035226760
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:167
Uitgever:LNRS Data Services B.V

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Strafschop