Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bestuurders zijn van betekenis

Allianties en netwerken vanuit bestuurlijk perspectief

Gebonden Nederlands 2008 9789035229884
Niet leverbaar.

Samenvatting

Als bestuurder van een organisatie wilt u iets bereiken. Alléén lukt dat vaak niet, dus als u overeind wilt blijven en nog wat wilt betekenen in deze wereld zoekt u samenwerking met andere organisaties. Maar hoe kunt u gezamenlijk als groep, in een keten, met partners, in een netwerk, in een alliantie, beter de individuele én gezamenlijke doelen bereiken dan ieder voor zich? Inmiddels zijn veel theorieën en modellen ontwikkeld die gebruikt kunnen worden bij het strategisch, organisatorisch en operationeel inrichten van allianties en netwerken. Maar kookboeken leiden niet altijd automatisch tot smakelijke maaltijden. Kennelijk spelen ook andere factoren een rol.

Edwin Kaats en Wilfrid Opheij zagen in hun praktijk als adviseurs van Twynstra Gudde dat bestuurders een belangrijke rol spelen bij het initiëren, vormen, in stand houden en beëindigen van samenwerkingsverbanden. Daarom hebben zij die bestuurders centraal gesteld in hun promotieonderzoek naar samenwerking.

Zij voerden meer dan vijftig gesprekken met bestuurders in de zorg en de gebouwde omgeving, veelal schoolvoorbeelden van bestuurlijk handelen in allianties en netwerken. Het is hun gelukt om achter de verhalen te kijken die bestuurders op het podium vertellen. Het gaat om veel meer dan rationele overwegingen, beredeneerd vanuit bedrijfskundige modellen. Bestuurders zijn van betekenis; ze zijn van belang, ze geven betekenis, en zetten zich in voor die zaken die er voor hen toe doen.

Het boek geeft inzicht in de overwegingen en het repertoire van bestuurders in samenwerkingsverbanden. Het is zowel interessant voor de lezer die geïnteresseerd is in de wetenschappelijke inzichten op dit gebied als de lezer die op zoek is naar praktijkverhalen van en over bestuurders.

Specificaties

ISBN13:9789035229884
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:416
Druk:1
Verschijningsdatum:29-3-2008
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Wilfrid Opheij over bestuurders van betekenis
Ben Kuiken 7 oktober 2008 ‘Bestuurders zijn van doorslaggevende betekenis.’ Aldus Wilfrid Opheij. Voor maatschappelijke vraagstukken is bijvoorbeeld samenwerking tussen verschillende partijen een voorwaarde. 'Het is dus belangrijk om hen ook op hun persoonlijke drijfveren te selecteren.' Over de rol van bestuurders schreef hij samen met Edwin Kaats het boek Bestuurders zijn van betekenis. Boekcover sprak met Opheij.

Over Edwin Kaats

Edwin Kaats is als partner en adviseur verbonden aan Common Eye. Daarvoor werkte hij als partner bij Twynstra Gudde. Hij studeerde Logistiek Management en Economische Geografie. Hij promoveerde in 2008 in Tilburg op het proefschrift 'Bestuurders zijn van betekenis, allianties en netwerken in bestuurlijk perspectief'. Als (bestuurs)adviseur is hij altijd op zoek naar effectieve verbindingen. Hij helpt organisaties die aan de wieg staan van een nieuwe samenwerking, of waar de samenwerking verbeterd moet worden. Gedwongen of vrijwillig. Kaats: 'Samenwerking is vooral betekenisvolle relaties ontdekken, ontwikkelen en benutten'. Hij doet dat in een breed scala aan soorten organisaties: publiek en privaat en in allerlei sectoren. 'Ik heb geleerd dat een gemeenschappelijke ambitie een belangrijk ijkpunt is voor elke samenwerking. Zonder die gemeenschappelijke ambitie verliest de samenwerking haar richting en aantrekkingskracht.' Naast zijn advieswerkzaamheden besteedt hij tijd aan onderzoek. Hij ontwikkelt praktische hulpmiddelen op het gebied van samenwerkingskunde, alliantiemanagement en collaborative leadership. Hij doet dat zoveel mogelijk in samenwerking met collega’s, vakgenoten en opdrachtgevers. Zijn laatste boek “Leren samenwerken tussen organisaties” (Kaats en Opheij, 2012) werd managementboek van het jaar 2013. Hij verzorgt regelmatig trainingen over de thema's Samenwerking en Alliantiemanagement. Hij is medeoprichter en partner van Common Eye, gespecialiseerd in samenwerken in allianties, netwerken en partnerships.

Andere boeken door Edwin Kaats

Over Wilfrid Opheij

Wilfrid Opheij is bestuursadviseur, mede oprichter en partner van Common Eye, Samenwerken in allianties, ketens en netwerken. Hij schreef samen met Edwin Kaats het boek "Leren samenwerken tussen organisaties", dat in 2013 werd verkozen tot Managementboek van het jaar. Hij promoveerde in 2008 in Tilburg op een proefschrift getiteld 'Bestuurders zijn van betekenis, allianties en netwerken in bestuurlijk perspectief'. Hij is sinds 1987 organisatieadviseur. Hij leerde dat vak bij Twynstra Gudde waar hij meer dan 25 jaar aan verbonden was, waarvan 17 jaar als partner. De complexe en betekenisvolle vraagstukken van deze tijd kan niemand alleen oplossen. Samen kun je meer bereiken dan ieder afzonderlijk. Samenwerken is nodig maar niet vanzelfsprekend. Opheij helpt bestuurders, managers en professionals die samenwerking betekenis, vorm en inhoud te geven. Daarbij gaat het niet alleen om de rationele en inhoudelijke overwegingen. Het gaat ook om de persoonlijke relaties en het recht doen aan de maatschappelijke, organisatie- en persoonlijke belangen. Voor bestuurders betekent dit dat zij hun 'vermogen tot verbinden' moeten ontwikkelen. Weinig is zo praktisch als een goede theorie! Wilfrid Opheij werkt met veel plezier aan adviesopdrachten en vindt het tegelijkertijd van belang om ook te conceptualiseren wat er gaande is. Vandaar dat hij ook doceert, onderzoekt en publiceert.

Andere boeken door Wilfrid Opheij

Inhoudsopgave

1. Inleiding

Deel 1 Plaatsbepaling van het onderzoek
2. Bestuurders in samenwerking: een terreinverkenning
3. Bestuurders als actoren in de onderzochte sectoren
4. Opzet van het onderzoek

Deel 2 Observaties, resultaten en analyses
5. Bestuurders geselecteerd op hun reputatie in samenwerken; tien cases
6. Welke beweegredenen zijn voor bestuurders van betekenis bij samenwerkingsverbanden?
7. Welke spelregels zijn voor bestuurders van betekenis bij hun opstelling in samenwerkingsverbanden?
8. Wat is de betekenis van de context voor de opstelling van bestuurders in samenwerkingsverbanden?
9. Wat vertellen bestuurders over hun persoonlijke betekenis in samenwerkingsverbanden?
10. Betekenis van bestuurders in samenwerking?
11. Reflecterend over de onderzoeksresultaten
12. Betekenis voor de theorie en praktijk

Epiloog: Betekenis voor de adviespraktijk

Bijlagen:
1. Onderzoeksbrochure
2. Argumenten, overtuigingen en drijfveren van een van de bestuurders

Samenvatting
Summary
Literatuur
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bestuurders zijn van betekenis