Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De toekomst van creativiteit

Steden als Smeltkroezen van Economie, Technologie en Cultuur

Ingenaaid Nederlands 2007 9789036100601
Niet leverbaar.

Samenvatting

In 'De toekomst van Creativiteit: Steden als Smeltkroezen van Economie, Technologie en Cultuur' wordt een unieke blik in de toekomst van creativiteit geworpen. Kernboodschap van dit boek is dat creativiteit steeds meer als fundament voor innovatie zal gaan fungeren en dat daardoor nieuwe vormen van duurzaam concurreren mogelijk worden. Het traditionele idee dat innovatie gelijk staat aan technologie is daarmee achterhaald.

Hoogwaardige technologie is noodzakelijk, maar op zichzelf niet meer voldoende om te innoveren. Juist in relatie tot creatieve branches zoals bijvoorbeeld design, architectuur, mode en nieuwe media ontstaan nieuwe toepassingen en toepassingsgebieden. Innovatie van betekenis zal in de toekomst plaatsvinden op de snijvlakken van economie, technologie en cultuur.

Frits Grotenhuis illustreert in dit boek hoe steden als magneten van creativiteit werken. Vanuit hun eigen unieke karakteristieken zullen creatieve steden zich profileren, zonder daarbij hun regionale en transnationale aansluiting uit het oog te verliezen. De kunst van het aangaan en succesvol managen van strategische samenwerkingsverbanden wordt dé uitdaging van de komende decennia om de mondiale concurrentieslag aan te kunnen.

Specificaties

ISBN13:9789036100601
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:87
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frits Grotenhuis

Frits Grotenhuis is als organisatieadviseur gespecialiseerd in innovatievraagstukken en publiek-private samenwerking. Frits reflecteert hierop in diverse publicaties zoals over de kenniseconomie, innovatie, het deelgebied van ICT, hersenen en cognitie, alsmede de creatieve industrie. De afgelopen jaren was Frits betrokken bij diverse creatieve industrie initiatieven, onder meer als interim directeur voor het TKI CLICKNL.

Andere boeken door Frits Grotenhuis

Inhoudsopgave

Voorwoord
Proloog
Inleiding

1. Creatief met kurk
2. Illustraties van creatieve steden
3. Economie, technologie en cultuur

Epiloog
Informatie over de auteur
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De toekomst van creativiteit