Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Behandeling van langdurige slapeloosheid

Paperback Nederlands 2015 9789036807531
Verkooppositie 4156Hoogste positie: 304
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek biedt een protocol voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg die cliënten met langdurige slapeloosheid behandelen. Hierbij wordt slapeloosheid niet alleen als symptoom gezien van bijvoorbeeld een onderliggende depressie of angststoornis, maar ook als een apart probleem dat behandeling verdient.

Het protocol is gebaseerd op CGT-I (cognitieve gedragstherapie bij insomnie). CGT-I geeft goede behandelresultaten op het gebied van slaap, stemming en kwaliteit van leven. Deze therapie kan gecombineerd worden met gedragstherapie voor een depressie of angststoornis. Deze tweede herziene druk is aangepast aan de nieuwe classificatiecriteria van zowel de DSM-5 als de International Classification of Sleep Disorders (ICSD-3).Behandeling van langdurige slapeloosheid is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ.

Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.

Specificaties

ISBN13:9789036807531
Trefwoorden:slapeloosheid
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:2
Verschijningsdatum:7-1-2015
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Behandeling van langdurige slapeloosheid