Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Inleiding in de gezondheidszorg

Paperback Nederlands 2018 9789036822169
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Dit boek geeft dokters-, apothekers- en tandartsassistenten in opleiding een volledig en actueel beeld van de gezondheidszorg in Nederland. Het boek geeft antwoord op vragen als: hoe zit het nu met eigen risico? Wie mag welke medische gegevens zien? En waarom is het zo moeilijk om zorgkosten in de hand te houden? Ook is het boek zeer geschikt als naslagwerk in de praktijk.

Inleiding in de gezondheidszorg beschrijft verschillende soorten zorg en taken van zorgverleners in de eerste en tweede lijn.

In deze vierde, herziene druk leest u over preventie, voorlichting, patiëntrechten, financiering van de zorg en gezondheidsbeleid en -wetgeving. Ook laat het boek zien wat de recente ontwikkelingen zijn op het gebied van bijvoorbeeld het Elektronisch Patiënten Dossier, het Landelijk Schakelpunt, het klachtrecht, de uitbreiding van prenatale testen en de opkomst van budgetpolissen.

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de gezondheidszorg en de veranderingen gaan door. Daarom hebben de auteurs niet geprobeerd om volledig te zijn. Wel willen ze graag dat de informatie praktijkgericht is en dat studenten en assisterenden hun beroepspraktijk herkennen in dit boek.

Specificaties

ISBN13:9789036822169
Trefwoorden:gezondheidszorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Druk:4
Verschijningsdatum:27-11-2018
Hoofdrubriek:Gezondheid

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Els van Mechelen-Gevers

Els van Mechelen-Gevers heeft een jarenlange ervaring als docent aan de opleiding verpleegkunde en is momenteel werkzaam als publicist op het gebied van gezondheidskunde en patiëntenvoorlichting.

Andere boeken door Els van Mechelen-Gevers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding in de gezondheidszorg