Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Solo sonates & partita’s van J.S. Bach

Gebonden NL 2016 9789038925578
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Violist Jeroen de Groot heeft een levendige relatie met Johann Sebastian Bach. Die begon toen hij twaalf jaar oud was en zijn lerares Bets van der Horst hem de partita's en sonates voor viool solo voor de neus zette. Met enorme gretigheid begon hij een paar delen te studeren. Die gretigheid bleef bepalend voor zijn studietijd, vanaf zijn zestiende bij Herman Krebbers aan het Amsterdamse Muzieklyceum. Op zijn 24ste werd Jeroen Eerste prijswinnaar van het Oscar Back Concours.
Met het prijzengeld op zak reisde hij naar Salzburg om daar les te nemen bij de beroemde Hongaarse violist Sándor Végh, ooit zelf leerling van Jenö Hubay. Na Vegh studeerde hij bij Ivry Gitlis, de Israëlisch-Franse vioolvirtuoos, die hem de weg terug wees naar de tijd dat de muziek zelf centraal stond en niet zozeer de uitvoerend kunstenaar.

Hij zocht contact met blokfluitist Kees Otten, leraar en inspirator van Frans Brüggen, die hem op het spoor zette van de arpeggiotechniek. Hij stemde zijn viool op een lagere frequentie, kocht een lichte barokstok en zie hier het resultaat: twee schitterende CD's.

Ivo Niehe Productions verzorgde een DVD met Jeroen de Groot als onderwerp. Deze film wordt in de periode september tot december regelmatig getoond op de klassieke zender Brava.

Boek, CD's en DVD worden ook geleverd als Endbox met 6 exemplaren.
ISBN 978 90389 25707

Specificaties

ISBN13:9789038925578
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Uitgever:Elmar B.V., Uitgeverij
Verschijningsdatum:11-10-2016
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Solo sonates & partita’s van J.S. Bach