Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

AO en ICT

Paperback Nederlands 2002 9789039515075
Verkooppositie 3290
Niet leverbaar.
47,95

Samenvatting

In tegenstelling tot de reeds bestaande handboeken over Administratieve organisatie, is AO en ICT een leerboek met veel praktijkvoorbeelden, dat bovendien een verband legt met informatie- en communicatietechnologie.
Het boek bestaat uit drie delen: I Grondslagen, II Procesanalyse, waarin AO centraal staat, III AO & ICT, waarin het verband tussen beide disciplines aan de orde komt.

Deel I gaat over doel, belang en basisprincipes van de AO. Een en ander wordt behandeld aan de hand van cases. De studenten maken onder meer kennis met begrippen als typologie, waardenkringloop en controletechnische functiescheiding. Ook wordt een opzet voor een 'Handboek AO' gegeven. Daarnaast komt aan de orde welke plaats AO inneemt in het proces van informatiesysteemontwikkeling en worden kort twee schematechnieken behandeld.

In deel II staat procesanalyse centraal, op basis van diverse praktijkgevallen. Wat de profitsector betreft, worden er hoofdstukken gewijd aan inkoop, opslag en verkoop, diverse soorten productie en dienstverlening. Op het gebied van de non- profitsector wordt aandacht besteed aan zorginstellingen en sociale dienstverlening. De procesanalyses worden op verschillende manieren benaderd: hoe beschrijf je ze in een "Handboek AO" en hoe kunnen processen en procedures in schema worden gebracht? Wanneer de AO in kaart is gebracht, vloeien daar vaak idee?uit voort over hoe bepaalde processen moeten worden veranderd of herontworpen.
]
Het maken van een eerste aanzet tot een dergelijk herontwerp komt in deel III aan de orde. Daarnaast wordt aandacht besteed aan een 'Handboek AO' op intranet. Elk deel wordt afgesloten met opgaven en cases.
Dit boek is bestemd voor alle opleidingen waarvan het vak AO of bestuurlijke informatieverzorging een onderdeel vormt, zoals bedrijfseconomie en bedrijfskundige informatica. Daarnaast is het geschikt voor cursussen waarin aandacht wordt besteed aan AO, procesanalyse en organisatieverandering.

Bij het boek is een docentenhandleiding beschikbaar
Inhoud docentenhandleiding:
- Handleiding
- Uitwerkingen
- Aanvullende cases
- Tentamenopgaven

Specificaties

ISBN13:9789039515075
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:396
Druk:1
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Deel I: Grondslagen:
Hoofdstuk 1. Begrippen
Hoofdstuk 2 Organisatie en informatie
Hoofdstuk 3 Schematechnieken
Hoofdstuk 4 Overzicht van termen en definities
Hoofdstuk 5 Opgaven

Deel II: Procesanalyse:
Hoofdstuk 6 Inkoop
Hoofdstuk 7 Opslag
Hoofdstuk 8 Verkoop
Hoofdstuk 9 Productie
Hoofdstuk 10 Dienstverlening
Hoofdstuk 11 Human resources
Hoofdstuk 12 Organisaties die niet voor de markt produceren
Hoofdstuk 13 Opdrachten en cases

Deel III: AO en ICT
Hoofdstuk 14 Het herontwerp van processen
Hoofdstuk 15 Handboek AO op intranet
Hoofdstuk 16 Opgaven en cases

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        AO en ICT