Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

PDP Workbook

Ingenaaid Engels 2004 9789039523315
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) is niet zo één-twee-drie ontwikkeld. Daarvoor is het te complex. In het Werkboek POP is daarom niet alleen een theoriedeel, maar ook een volledig Persoonlijk Ontwikkel Plan opgenomen. Hiermee is het mogelijk om de eigen ontwikkeling, als coach, te sturen. Tegelijkertijd kan het POP worden benut om de coaching een praktisch karakter te geven. Het is niet langer nodig om in het luchtledige te coachen.

Aan de hand van vier fasen wordt een Persoonlijk Ontwikkel Plan met een duidelijk plan van aanpak gemaakt. De eerste fase is partnerschap. Er is aandacht voor onder andere de aanleiding voor coaching, de wederzijdse kennismaking, de verwachting tussen coach en gecoachte en de eerste verkenning van de vraagstelling. Na het doorlopen van deze fase is het mogelijk vast te stellen of coaching wel de juiste interventie is bij de voorlopige vraagstelling. De tweede fase, performance-inzicht, is gericht op de meer definitieve vraagstelling.

Hier worden de huidige en vereiste competenties systematisch in kaart gebracht. In de derde fase, performanceontwikkeling, gaat het om de vraag hoe competenties op een systematische en doelgerichte manier ontwikkeld kunnen worden. De vierde fase, performancewaardering, bestaat uit een evaluatie van het gehele traject, waarbij het presteren centraal staat.

De tijd die het doorlopen van deze stappen vraagt, wordt ruimschoots terugverdiend. Een POP betaalt zich namelijk terug in doelgerichtheid. Met een POP weet je precies waar je nu staat en waar je naar toe wilt. En dat is meer dan veel mensen weten. Het Werkboek POP is bedoeld voor toekomstige managers uit alle branches die aan de eigen ontwikkeling en aan de ontwikkeling van anderen willen werken.

Specificaties

ISBN13:9789039523315
Taal:Engels
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:170
Uitgever:Boom
Druk:1

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jos Arets

Met een gezonde mix van innovatief vermogen, consultancy en wetenschap opereert Jos Arets al jaren als ondernemer op het speelveld van het verbeteren van de prestaties van organisaties. Met een bijzondere focus op de ontwikkeling van het HR-vakgebied in de richting van het performanceparadigma. In samenwerking met Vivian Heijnen heeft Arets verschillende boeken en artikelen gepubliceerd op het snijvlak van consultancy & learning. Meer informatie: www.kostbaarmisverstand.nl, www.tulser.com en www.versnellers.nl

Andere boeken door Jos Arets

Over Vivian Heijnen

Strategisch denken gecombineerd met een aan nuchterheid grenzend pragmatisme vormt de basis om in uiteenlopende projecten op ieder niveau te adviseren en te implementeren. Haar kracht is het invullen van de rollen Performance Detective, Performance Game Changer en Performance Tracker. Samen met Jos Arets heeft ze veel publicaties op haar naam staan over HRD in een veranderende wereld met de focus op het prestatieparadigma en 70:20:10. Zij is directeur van Tulser en senior partner van het 70:20:10 Institute.

Andere boeken door Vivian Heijnen

Inhoudsopgave

Part 1 - Applied Theory

1. The Workbook as a means for your personal development
2. Personal effectiveness.

Part 2 - The Workbook

3. Phase 1 - Want
4. Phase 2 - Can
5. Phase 3 - Do
6. Phase 4 - Evaluation

Bibliography
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        PDP Workbook