Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

PHP Applicatieontwikkeling

Maak nu de stap van losse PHP-pagina's naar geïntegreerde webapplicaties

Gebonden Nederlands 2005 9789039523940
Niet leverbaar.

Samenvatting

PHP is een van de meest succesvolle open source-technieken in de geschiedenis van het internet. Talloze website worden dynamisch ingevuld door PHP-scripts. En bijna net zo vaak wordt een database (veelal MySQL) gebruikt om de gegevens voor de website op te slaan en te presenteren in de browser.

'PHP applicatieontwikkeling' bevat na een algemene inleiding afgeronde, praktijkgerichte projecten die telkens een complete applicatie realiseren of uitbreidingen op een bestaande (in eerdere hoofdstukken ontworpen) applicatie. Peter Kassenaar heeft hierbij niet alleen aandacht voor de code, maar ook voor ontwerpbeslissingen die voorafgaand aan het codestadium moeten worden genomen. Vragen als 'hoe ziet de program flow van een applicatie eruit' of 'wat is de beste manier om de database te modelleren' worden beantwoord.

Specificaties

ISBN13:9789039523940
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:406
Druk:1
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Kassenaar

Peter Kassenaar is auteur van vele boeken over algemeen pc-gebruik, programmeertalen en internettechnieken en toepassingen als Dreamweaver en Flash. Daarnaast is hij docent en usability-expert. Peter Kassenaar is sinds 1988 op computergebied actief als programmeur en sinds 1995 (met uitzondering van de vakanties) dagelijks op internet te vinden. In 1996 programmeerde hij zijn eerste webpagina's in HTML 3.2 en vanaf 1997 volgden projecten voor databasegestuurde websites met PHP, ASP en ASP.NET. Hij heeft een eerstegraads onderwijsbevoegdheid alsmede diverse andere ICT-gerelateerde certificaten en diploma's. Via zijn eigen bedrijf adviseert hij bedrijven bij internet- en usabilityprojecten en verzorgd hij trainingen.

Andere boeken door Peter Kassenaar

Inhoudsopgave

- Hoofdstuk 1 bevat een inleiding in PHP met aandacht voor syntaxis, statements, gegevenstypen, operatoren, lussen, variabelen en functies.

- Hoofdstuk 2 gaat in op databases in het algemeen en MySQL in het bijzonder. De belangrijkste SQL-opdrachten zoals CREATE, SELECT, INSERT, DELETE, UPDATE, ORDER BY en GROUP BY worden besproken en met voorbeelden van een mini-database geïllustreerd. Ook komen enkele specifieke MySQL-functies aan de orde.

- Hoofdstuk 3 geeft allerhande algemene tips bij applicatieontwerp voor zowel kleine als grotere webapplicaties. Daarnaast bevat dit hoofdstuk adviezen voor foutafhandeling in PHP-applicaties en documentatie van broncode met phpDocumentor.

- Hoofdstuk 4 laat zien hoe de principes uit de eerdere hoofdstukken worden toegepast op de oerapplicatie aller websites: een gastenboek. Er wordt eenvoudig begonnen met het opzetten van het gastenboek als filebased applicatie.

- Hoofdstuk 5 breidt het gastenboek uit naar een `echte' databaseapplicatie met aandacht voor validatie van gebruikersinvoer en beveiliging van de database.

- Hoofdstuk 6 begint een nieuwe applicatie: een on-linefotoalbum. Er wordt gewerkt met file-uploads en de grafische PHP-bibliotheek gd om geüploade foto's als thumbnail op te slaan en te tonen.

- In hoofdstuk 7 wordt het fotoalbum uitgebreid met een registratie en inlogsysteem. Het uploaden van foto's wordt afgeschermd en alleen toegankelijk gemaakt voor geregistreerde gebruikers. Voordat een nieuwe aanmelding wordt geaccepteerd, wordt een e-mailbericht met unieke registratiecode gegenereerd.

- Hoofdstuk 8 bespreekt het werken met XML en het genereren van een RSS-feed. Als praktische toepassing wordt ervoor gekozen het fotoalbum uit te breiden met het automatisch aanmaken van een RSS-feed waarin de laatst geüploade foto's zijn opgenomen.

- Hoofdstuk 9 is voornamelijk een theoretisch hoofdstuk waarin de PHP-syntaxis en mogelijkheden voor OO-applicaties worden besproken. Aan het eind wordt een praktisch voorbeeld gegeven van het werken met het object SimpleXML waarmee bijvoorbeeld een mini-RSS-reader gemaakt kan worden voor gebruik in uw eigen applicaties.

- Hoofdstuk 10 laat zien hoe u zelf objecten programmeert en hoe hier vanuit de rest van de applicatie mee gewerkt kan worden. U maakt een object shoppingcart voor het fotoalbum, waarmee een bezoeker op de site foto's in zijn winkelwagentje kan leggen en kan afrekenen. De basis voor een e-commercesite!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        PHP Applicatieontwikkeling