Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Datastructuren in Java 2e druk

Paperback Nederlands 2008 9789039525340
Niet leverbaar.

Samenvatting

Deze nieuwe, geheel herziene druk geeft een duidelijke introductie in het gebruik en de achtergronden van algoritmen en datastructuren in Java. Het boek geeft geen ad hoc implementaties van datastructuren, maar neemt het Collections Framework als uitgangspunt.

Aan bod komen alle begrippen die essentieel zijn voor een goed begrip en gebruik van algoritmen en van generieke datastructuren in Java. Zo gaat het boek in op het definiëren van abstracte datatypen met behulp van interfaces, de implementatie daarvan, het gebruik in toepassingen, en een overzicht van de complexiteit van het gebruik van de collecties: ArrayList, LinkedList, HashMap, TreeMap, HashSet en TreeSet uit het Collections Framework. UML-klassendiagrammen maken de onderlinge verbanden tussen de klassen en interfaces duidelijk.

Dit boek geeft duidelijke uitleg over generieke collecties en methoden, over Comparable en Comparator, over equals() en hashcode(). Verder geeft dit boek een overzicht van de algoritmen in de klassen Arrays en Collections.

Op de cd-rom staan de antwoorden op de vragen, de broncode van alle voorbeelden en een tiental animatie-applets.

Door de tientallen vragen en vele gevarieerde opgaven waarmee elk hoofdstuk wordt afgesloten is het boek zeer geschikt als cursusmateriaal, dat door studenten zelfstandig kan worden doorgewerkt.

Specificaties

ISBN13:9789039525340
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:310
Druk:2
Verschijningsdatum:9-8-2011
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gertjan Laan

Gertjan Laan (www.gertjanlaan.nl) was als docent werkzaam in het hoger onderwijs. Hij gaf jaren les in wiskunde en programmeertalen, waaronder C++ en Java. Hij is auteur van diverse succesvolle boeken, waaronder Aan de slag met Java, Aan de slag met Ruby, Datastructuren in Java, OO-programmeren in Java met BlueJ.

Andere boeken door Gertjan Laan

Inhoudsopgave

1. Algoritmen
2. Recursie
3. Array en ArrayList
4. LinkedList
5. Stack, queue en deque
6. Bomen
7. HashMap
8. SortedMap en Set
9. De klassen Collections en Arrays

Bijlagen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Datastructuren in Java 2e druk