Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Functioneel beheer volgens BiSL

Paperback Nederlands 2008 9789043014632
Niet leverbaar.

Samenvatting

Bij de ontwikkeling en het onderhoud aan informatiesystemen wordt steeds beter rekening gehouden met de wensen en eisen van de gebruikersorganisatie. Het beschrijven en onderhouden van de functionaliteiten van een informatiesysteem vormt de kern van het vakgebied Functioneel Beheer. In dit boek wordt het vakgebied beschreven aan de hand van het BiSL Framework (Business Information Services Library). Dit framework beschrijft de functionele beheerprocessen binnen een organisatie op uitvoerend, sturend en richtinggevend niveau. De onderwerpen uit de hoofdstukken 4-7 en 9-12 van dit boek sluiten goed aan op de EXIN-examenspecificaties voor het examen BiSL Foundation. De toevoeging van twee voorbeeldexamens maakt het boek uitstekend geschikt voor zelfstudie ter voorbereiding van dat examen.

Peter Janssen is als directeur van het IT-opleidingsinstituut CVA Informatica Opleidingen al meer dan vijfentwintig jaar werkzaam in de IT en heeft daardoor veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van lesmateriaal voor gecertificeerde IT-opleidingen als I-Tracks, ITIL en Prince2. Dit boek maakt deel uit van een reeks waarin de fundamenten van de hedendaagse informatica worden behandeld. De ICT-reeks kenmerkt zich door een heldere didactische opzet, met name gericht op studenten uit het hoger onderwijs. Daarnaast zijn alle boeken uit de reeks geschikt voor zelfstudie, doordat er veel gebruik wordt gemaakt van opgaven en voorbeeldexamens. In dezelfde reeks verschenen reeds de boeken IT-servicemanagement volgens ITIL (derde editie), Applicatiebeheer volgens ASL en Projectmanagement volgens Prince2 (tweede editie).

Specificaties

ISBN13:9789043014632
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:324
Druk:1
Verschijningsdatum:11-6-2008
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
1
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Janssen

Peter Janssen is als directeur van het IT-opleidingsinstituut CVA Inforamtica Opleidingen als meer dan twintig jaar werkzaam in het vakgebied van de IT en heeft veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van lesmateriaal voor met name de AMBI- en PDI-examens.

Andere boeken door Peter Janssen

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Inleiding

1. Managen van de informatievoorziening
2. Ontwikkelen van informatiesystemen
3. Beheren van informatiesystemen
4. Functioneel beheer
5. Gebruiksbeheer
6. Wijzigingenbeheer en transitie
7. Functionaliteitenbeheer
8. Het maken van een functioneel ontwerp
9. De sturende processen
10. Opstellen organisatiestrategie
11. Opstellen IV-informatiestrategie
12. Informatiecoördinatie.

Bijlagen:
1. Het BiSL-procesmodel
2. Overzicht van de BiS-processen
3. Begrippenlijst
4. Vertaallijst Engels-Nederlands
5. Vertaallijst Nederlands-Engels
6. Voorbeeldexamens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Functioneel beheer volgens BiSL